Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

WRC ΡΑΛΛΥ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ: ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

  Σε καθαρά βρετανικό καιρό διεξήχθη ο τελευταίος γύρος του παγκοσμίου  πρωταθλήματος Ράλι , στην Ουαλία.Ήδη από την διεξαγωγή της υπερειδικής , άνοιξαν οι ουρανοί , με αποτέλεσμα τα πληρώματα να είναι αρκετά επιφυλακτικά.Νικητής της υπερειδικής , αναδείχθηκε ο Sebastien Loeb δείχνοντας από την αρχή πως θα διεκδικήσει την 62η  νίκη της καριέρας του , πράγμα που τελικά κατάφερε στο τέλος....
  Αν και ξεκινούσε πρώτος καθαρίζοντας το δρόμο από τα νερά , κατάφερε να δημιουργήσει μια μικρή διαφορά στο τέλος της πρώτης μέρας 4,8 δλτ.Την επόμενη  έκανε αυτό που γνωρίζει πάρα πολύ καλά πλέον , δηλαδή να ελέγχει τον ανταγωνισμό , και να κερδίσει στα βρετανικά δάση.
  Στην 2η θέση τερμάτισε ο Peter Solberg με την ιδιωτική του Citroen C4 , κάνοντας έναν καταπληκτικό αγώνα.Αξιοσημείωτο , είναι πως ο Solberg , αν και με ιδιωτική ομάδα , κατάφερε να τερματίσει 3ος στο πρωτάθλημα , και αν ο Hirvonen δεν μείωνε ρυθμό για να περάσει μπροστά ο Latvala , θα κατακτούσε τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.
  Την 3η θέση στο βάθρο , συμπλήρωσε ο Latvala , ο οποίος ήταν στη μάχη της πρώτης θέσης , πριν ένα κλαταρισμένο λάστιχο και ένας "τραυματισμός" του αυτοκινήτου , τον βγάλει εκτός διεκδίκησης της πρωτιάς.
  4ος τερμάτισε ο Hirvonen , σε μια χρονιά που σίγουρα θα ήθελε να ξεχάσει , ενώ την πεντάδα έκλεισε ο Sordo , κάνοντας ίσως τον τελευταίο αγώνα του με την Citroen C4.

  Στην κατηγορία SWRC , στην 1η θέση τερμάτισε ο Μikkelsen με Scoda Fabia S2000 , ενώ στη 2η ο Breen με Ford Fiesta S2000.Το βάθρο συμπλήρωσε το πλήρωμα που κατέκτησε και τον τίτλο , οι Xavier Pons και Αlex Haro με Ford Fiesta S2000. Την 4η θέση κατέλαβε ο Patrik Sandell με Scoda Fabia S2000, ο οποίος μπορεί να έχασε το τίτλο των οδηγών , αλλά χάρισε στην ομάδα της Red Bull , αυτό των ομάδων SWRC.
  Πρωταθλητή είχαμε ακόμη και στην κατηγορία παραγωγής , με τον Armindo Araujo να κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο με Mitsubishi Lancer evoX της Ιταλικής Ralliart. Στον αγώνα τώρα  , την 1η θέση κατέλαβε ο Εσθονός Ott Tanak με Mitsubishi Lancer evo X  της Pirelli.
  Mε το πέσιμο της αυλαίας στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας , έκλεισε και ο κύκλος του WRC , και απο το 2011 , θα ξεκινήσει με μια καινούργια πλέον κατηγορία , αυτή των S2000.
  Υπομονή λοιπόν για λίγους μήνες , και με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος θα δούμε κατά πόσο θα είναι επιτυχημένο το νέο εγχείρημα της FIA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου