Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Έκλεβαν τρακτέρ και τα πωλούσαν στη Ρουμανία.....


Εταιρεία- «μαϊμού», που δήθεν έκανε χονδρικό εμπόριο ανταλλακτικών στην Ελλάδα και την πατρίδα τους, είχε στήσει μια επταμελής σπείρα Ρουμάνων κακοποιών που είχαν γίνει πραγματικό φόβητρο για τους ιδιοκτήτες γεωργικών μηχανημάτων. Τα έκλεβαν από διάφορες περιοχές και τα έστελναν με πλαστά παραστατικά στην Σουκεάβα της Ρουμανίας, όπου τα πωλούσαν σε άλλες εταιρείες!

Η δράση της σπείρας αποκαλύφθηκε όταν ένα από τα μέλη της… βιάστηκε να καταγγείλει στην Ασφάλεια Θηβών ότι τρεις άγνωστοι είχαν κλέψει το επικαθήμενο φορτηγό του. Το φορτηγό με τα στοιχεία που έδωσε ο 26χρονος Ρουμάνος, ήταν το ίδιο που είχαν εγκαταλείψει λίγες ώρες νωρίτερα τρεις άγνωστοι στην Αμάρυνθο Ευβοίας, όταν τους αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης μιας μάντρας να φορτώνουν στην καρότσα τα δύο τρακτέρ του!

Στην καμπίνα του φορτηγού, οι δράστες είχαν αφήσει τα διαρρηκτικά εργαλεία τους αλλά και σφραγίδες εμπορικών και μεταφορικών εταιρειών με έδρα πόλεις της Ελλάδας και της Ρουμανίας… Ο 26χρονος κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση και, όταν του ζητήθηκαν εξηγήσεις, έπεσε σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε ότι συμμετείχε στην απόπειρα κλοπής των τρακτέρ! Όπως αποδείχθηκε από τις παράλληλες έρευνες των υπηρεσιών Ασφαλείας στην Χαλκίδα, τη Λιβαδειά και την Θήβα, οι επτά Ρουμάνοι είχαν κλέψει οκτώ τρακτέρ και είχαν αποπειραθεί να αρπάξουν άλλα τέσσερα!

Τα κλεμμένα, μέσω της εταιρείας που είχαν συστήσει με έδρα τη Νίκαια, τα εφοδίαζαν με παραστατικά φορτωτικής στα οποία έβαζαν τις σφραγίδες και τα έστελναν νύχτα στην πατρίδα τους, πριν προλάβουν οι ιδιοκτήτες
των τρακτέρ να καταγγείλουν τις κλοπές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου