Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Αντι-iPhone βγαίνει στην αγορά

Ένα «παλιό» προϊόν κινητής τηλεφωνίας, όχι τόσο smart όσο τα σημερινά και στον αντίποδα του i-phone λανσάρεται ξανά στην αγορά.

Σε μια εποχή όπου υπάρχει πληθώρα hi-tech ηλεκτρονικών συσκευών, το «John’s Phone» αποτελεί μια πρόταση που μάλλον μας γυρίζει το παρελθόν. Είναι ίσως η πιο απλή τηλεφωνική συσκευή που κυκλοφορεί, αφού μπορεί μόνο να δέχεται και να κάνει κλήσεις και αυτό είναι όλο!

Δεν έχει ούτε κάμερα ούτε έγχρωμη οθόνη, μόνο αριθμούς και τα κουμπιά «Hello» και «Bye». Στο πίσω μέρος υπάρχει υποδοχή για τηλεφωνικό κατάλογο, ο οποίος όμως τί θα ήταν αν όχι χάρτινος;
Η ολλανδική δημιουργός εταιρεία στοχεύει με τη νέα της συσκευή να κερδίσει όσους φοβούνται την τεχνολογία, τα παιδιά που θέλουν να αγοράσουν το πρώτο τους κινητό τηλέφωνο ή όσους ταξιδεύουν, αθλούνται ή κάνουν ιστοπλοϊα, ενώ θα ήταν ιδιαίτερα εύχρηστο για τους ηλικιωμένους. Ο σχεδιαστής του Diedriekje Bok αναφέρει ότι με το anti-phone αυτό «πάντα μπορείς να βρεις τους φίλους και την οικογένειά σου, επομένως το John’s Phone είναι για όταν ο υπόλοιπος κόσμος δε μετράει».

Διατίθεται και στο διαδίκτυο στην αρκετά προσιτή τιμή των 67 λιρών. Το ερώτημα ωστόσο παραμένει, πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να «απαλλαγεί» από τις τεχνολογίες που του επιτρέπουν να παραμένει συνεχώς ενεργός και on-line στην κοινωνική του ζωή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου