Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

14 Δεκεμβρίου 1979



Οι Clash κυκλοφορούν το άλμπουμ τους «London Calling», ένα από τα σημαντικότερα της ροκ μουσικής
Ήταν 14 Δεκεμβρίου του 1979 όταν οι Clash κυκλοφόρησαν το London Calling που θεωρείται νούμερο 8 άλμπουμ όλων των εποχών για το δημοφιλέστερο περιοδικο του είδους, Rolling Stone.

Το μεγάλο βρετανικό γκρουπ ...ένωσε μουσικές και έμεινε στην κορυφή για πολλά χρόνια σε Αγγλία και Αμερική και θεωρείται πρότυπο πάνω σε αυτό.


Το ιστορικό άλμπουμ έμπλεξε μουσικές όπως ska, pop, soul, jazz, rockabilly και reggae, οι οποίες σε εκτέλεση πανκ-ροκ έβγαλαν ίσως το πιο πρωτοποριακό άλμπουμ της προηγούμενης χιλιετίας.

Το London Calling έκανε τρομερές πωλήσεις και έλαβε ομόφωνα θετικές κριτικές από την μία μέχρι την άλλη άκρη του πλανήτη. Χαρακτηριστικό ότι το δημοφιλές μουσικό περιοδικό «Rolling Stone» το έχει κατατάξει ως νούμερο 8 στα άλμπουμ όλων των εποχών. Στην Αγγλία ήταν φυσικά το νούμερο 1 όταν κυκλοφόρησε, ενώ και το ομώνυμο σινγκλάκι ήταν στην κορυφή.

Ο συγκεκριμένος δίσκος ο οποίος μιλάει για κοινωνική μετατόπιση, ανεργία, φυλετική σύγκρουση, χρήση ναρκωτικών, καθώς και τις ευθύνες της ενήλικης ζωής, ενόχλησε τις βρετανικές αρχές οι οποίες στα επόμενα live ήταν αρκετά επιθετικές. Ωστόσο, η τρομερή απήχηση που είχε στα στρώματα όλων των κοινωνικών τάξεων λειτούργησε ως «φρένο» στις αρχικές τους αντιδράσεις και απόλαυσαν κι αυτοί μεγάλα κομμάτια όπως τα παρακάτω…   

( ολα τα τραγουδια του δισκου )

London Calling

Brand New Cadillac

Jimmy Jazz

Hateful

Rudie Can't Fail

Spanish Bombs   αυτό γράφτηκε για τον ισπανικό εμφύλιο

The Right Profile

Lost In Supermarket 

Clampdown

Guns of Brixton

Wrong 'em boyo

Death Or Glory

Koka Kola

The Card Cheat 

Lover's Rock

Four Horsemen

I'm Not Down

Revolution Rock

Train in Vain

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου