Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ LEADER

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης υπέγραψε τη σύμβαση μεταξύ του ΥΠΑΑΤ και της Ομάδας Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) «Αναπτυξιακή Χαλκιδικής ΑΕ - ΑΑΕ ΟΤΑ», για την υλοποίηση τοπικού προγράμματος LEADER, στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 - 2013.

Με την υπογραφή μιας ακόμα σύμβασης για την υλοποίηση ολοκληρωμένου προγράμματος προσέγγισης LEADER για το Νομό Χαλκιδικής, οι συμβάσεις που έχουν συνολικά υπογραφεί μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο του Άξονα 4 του ΠΑΑ, ανέρχονται σε σαράντα μία (41) σε σύνολο σαράντα τριών (43) τοπικών προγραμμάτων που έχουν εγκριθεί και καλύπτουν περίπου το 40% της έκτασης της Χώρας.

Η Δημόσια Δαπάνη για το πρόγραμμα του Νομού Χαλκιδικής ανέρχεται σε 6.500.000 ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός, ανάλογα με το είδος των ενταγμένων επενδύσεων, προβλέπεται να ανέλθει σε 12.000.000 ευρώ περίπου.

"Στη κρίσιμη συγκυρία που διανύουμε, προτεραιότητά μας είναι ο εξορθολογισμός των διαθέσιμων πόρων και δαπανών, με παράλληλη στήριξη της ανάπτυξης της υπαίθρου και ενίσχυσης των νησιωτικών περιοχών της χώρας" ανέφερε ο κ.Σκανδαλίδης.

Η περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος Προσέγγισης LEADER του Νομού Χαλκιδικής αφορά 10 Δήμους (43 Δημοτικά/ Τοπικά Διαμερίσματα), με συνολική έκταση εφαρμογής 1.335,5 km2 και πληθυσμό 70.472 κατοίκους.

Στο επίκεντρο του εγκεκριμένου προγράμματος βρίσκεται η οικονομικά βιώσιμη και κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη ανάπτυξη της περιοχής παρέμβασης μέσα από την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης και τη δημιουργία των απαραίτητων υποστηρικτικών υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου