Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Οι Τούρκοι αφήνουν να καταρρεύσει ένας από τους 12 σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου

Καταρρέει η μεσαιωνική πόλη- μνημείο της Αμμοχώστου. Οι τούρκοι αδιαφορούν και την αφήνουν στο έλεος της. Αποκαλυπτική έκθεση του Παγκόσμιου Ταμείου Πολιτιστικής Κληρονομίας

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η μεσαιωνική πόλη της Αμμοχώστου, σύμφωνα με έκθεση του GΗF (Παγκόσμιο Ταμείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς), την οποία αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος". Η μεσαιωνική πόλη της Αμμοχώστου , συγκαταλέγεται , όπως αναφέρεται στην έκθεση ανάμεσα στους 12 σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου που κινδυνεύουν να αφανιστούν.

Στην έκθεση, όπως γράφει η εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", αναφέρεται ότι η μεσαιωνική πόλη της Αμμοχώστου βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, το οποίο έχει καταληφθεί από τον τουρκικό στρατό.

Η πόλη, εξηγεί η Έκθεση, δεν έχει επίσημα αναγνωριστεί ως ιστορικό μνημείο και χρειάζεται άμεσα αρχαιολογική έρευνα για να διατηρηθεί ό,τι έχει απομείνει και να αναστηλωθεί ό,τι έχει καταστραφεί. Τονίζεται ακόμα ότι, ενώ διεθνείς οργανισμοί έχουν προσπαθήσει να προσελκύσουν το διεθνές ενδιαφέρον για την ανάγκη διάσωσης της πόλης- μνημείου, οι "αρχές της βόρειας Κύπρου" έχουν δείξει ελάχιστο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου