Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

R.I.P. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΣΧΟΥΣ


 Έφυγε από τη ζωή σήμερα το απόγευμα , ο κορυφαίος ίσως Έλληνας οδηγός αγώνων που γνώρισε η Ελλάδα.Ο λόγος για τον Γιώργο Μοσχού , ή αλλιώς "Γιωργάρα" όπως  τον  αποκαλούσαν οι πιο πολλοί , νικημένος από την επάρατη νόσο.
 Ο Γιώργος Μοσχούς αγαπήθηκε πολύ απο τους Έλληνες θεατές , για το θεαματικό και ταχύτατο συνάμα τρόπο που οδηγούσε , τα ατελείωτα ντριφταρίσματα με το θηριώδης Nissan 240rs ,την  άγνοια κινδύνου που επιδείκνυε σε κατηφορικά κομμάτια , για αυτό και δίκαια δεχόταν το χειροκρότημα όλων όταν τον αναγνώριζαν έπειτα από χρόνια.
  Πρωτοοδήγησε σε αγώνες ταχύτητας με BMW Electronica 1969 - 1971 και ΑLFA ROMEO GTAm το 1972 - 1974.Την πρώτη του νίκη την πραγματοποίησε στο Τατόι το 1970 με BMW 2002ti απέναντι στον πολυπρωταθλητή Τζόνι Πεσματζόγλου και μια Chevrolet Corvette.
  Στους αγώνες ράλλυ αφοσιώθηκε το 1978 , αφού είχε δείξει ήδη πιο πριν , τη μπορούσε να κάνει στο τιμόνι των Alfetta.Tο αποτέλεσμα της εμπλοκής  του στους αγώνες ράλλυ , ήταν 8 συνεχόμενα πανελλήνια πρωταθλήματα , αρχής γενομένης από το 1978 , πάντα  με  Nissan  της Ν.Ι.Θεοχαράκης , καθώς και 4 φορές 1ος μεταξύ των Ελλήνων οδηγών σε Ράλλυ Ακρόπολης.


 Στη μνήμη όσων πρόλαβαν να τον απολαύσουν , θα μείνουν οι εικόνες από τα μπάκετ των Nissan 160J Violet και Nissan 240 rs.
 Άλλος ένας μεγάλος οδηγός μας άφησε νωρίς , και εμείς απο τη μεριά μας , εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.Θα μας μείνει για πάντα ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ.




Πληροφορίες και φωτογραφίες απο 4ΤΡΟΧΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου