Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Υποτροφίες για Έλληνες φοιτητές προσφέρουν 27 χώρες του κόσμου

Υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές το θέρος 2011 και για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 προσφέρουν περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Γιάννη Πανάρετου στις 24.03.2011, στο πλαίσιο των μορφωτικών ανταλλαγών της Ελλάδας με τις αντίστοιχες χώρες.

Αιγύπτος, Αιθιοπία, Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Εσθονία, Ινδία, Ιορδανία, Ιράν, Ισραήλ, Κίνας, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λουξεμβούργο, Μεξικό, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Περού, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία και Τσεχία προσφέρουν στους Έλληνες φοιτητές υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές, για έρευνα καθώς και θερινό γλώσσας και πολιτισμού.


Όπως τονίζει το υπουργείο Παιδείας στην σχετική ανακοίνωση: «Η υπηρεσία μας προτείνει τους υποψήφιους στις διάφορες χώρες με βάση τα ακαδημαϊκά τους προσόντα και κοινωνικά κριτήρια αλλά η τελική απόφαση χορήγησης της υποτροφίας λαμβάνεται από την ξένη χώρα, η οποία επιβαρύνεται οικονομικά για τη χορήγηση της υποτροφίας. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους τις εκάστοτε οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της χώρας για την οποία κάνουν αίτηση».

Περισσότερες πληροφορίες:

Δ/νση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας
Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας
Ανδρέα Παπανδρέου 37
Μαρούσι- ΤΚ 151 80
Τηλ: 210 344.34.69

Και στην ιστοσελίδα https://apps.gov.gr/minedu/scholarships/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου