Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ο Έλληνας Μαραντόνα

Ο μύθος που έχτισε φορώντας τα ποδοσφαιρικά παπούτσια ακολουθεί τον “Νουρέγιεφ” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ισπανός αρθρογράφος κάνει λόγο για φαινόμενο και αναφέρει τον Βασίλη Χατζηπαναγή ως τον Έλληνα Μαραντόνα. Δείτε βίντεο.

Ο αρθρογράφος της ισπανικής ιστοσελίδας “darios de futbol” αναφέρει χαρακτηριστικά: "Έχουμε ακούσει για πολλούς κλώνους του Μαραντόνα. Ωστόσο, ο Χατζηπαναγής έκανε πράγματα μυθικά τα οποία ήταν πραγματικότητα. Δεν πίστευα όταν έβλεπα τις τρίπλες του και τα μαγικά του" αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Η αφορμή για το αφιέρωμα της diario δόθηκε από ένα forum το οποίο είχε τίτλο: "O Έλληνας Μαραντόνα". Ο αρθρογράφος της ισπανικής ιστοσελίδας παραδέχεται ότι στην αρχή αντιμετώπισε με ειρωνεία και χλευασμό αυτόν τον τίτλο. "Μόλις όμως είδα εικόνα κατάλαβα ότι δεν είναι αστείο αλλά φαινόμενο!" σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Κορτίνα.



Δυστυχώς κάποιοι δεν προλάβαμε να δούμε αυτόν τον ποδοσφαιριστή στα γήπεδα  και το χειρότερο δεν φόρεσε την φανέλα τις εθνικής

Βασίλης Χατζηπαναγής 

Τον παρομοίασαν με τον Νουρέγιεφ και είπαν ότι δεν τον γέννησε μάνα, αλλά μπάλα. Τα χαράματα της 22ας Νοεμβρίου του 1975 εκατοντάδες φίλαθλοι τον υποδέχθηκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, αλλά ούτε που φαντάζονταν τις στιγμές που θα τους χάριζε επί δεκαπέντε χρόνια, με τις εμπνεύσεις του στο γήπεδο. Ο "Βάσια" γεννήθηκε στις 26 Οκτωβρίου του 1954 στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν από πατέρα Κύπριο και μητέρα Ελληνίδα. Αγωνίστηκε στη Ντιναμό και στην Παχτακόρ Τασκένδης, ενώ κλήθηκε στις εθνικές ομάδες της Σοβιετικής Ένωσης. Ήρθε στον Ηρακλή με προσωπικές ενέργειες του προέδρου Νίκου Ατματζίδη. Αποτέλεσε σημαία του συλλόγου μέχρι το 1990, οπότε και κρέμασε τα παπούτσια του με απολογισμό 281 συμμετοχές και 62 γκολ εκ των οποίων τα έξι με απευθείας εκτελέσεις κόρνερ. Στα ευρωπαϊκά κύπελλα αγωνίστηκε μία και μοναδική φορά το 1990 κόντρα στη Βαλένθια, ωστόσο το 1984 κλήθηκε στη μικτή κόσμου για ένα αγώνα στη Νέα Υόρκη με την Κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου