Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΡΑΒΕΙΟ Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας !!!

Ελληνική ταινία απέσπασε το βραβείο "Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας" στο Φεστιβάλ Βενετίας

Η Αριάν Λαμπέντ, γαλλικής καταγωγής αλλά γεννημένη στην Αθήνα, κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία στο 67ο φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Με την ταινία "Αttenberg" της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, μια ελληνική συμμετοχή στο καλλιτεχνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ, η νέα ηθοποιός (γνωστή και στο θεατρόφιλο ελληνικό κοινό από την παρουσία της στο έργο Φάουστ που είχε ανέβει στο Εθνικό Θέατρο) απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια, αποδοχή που είχε και η ελληνική ταινία.

"Είμαστε χαρούμενοι για την βράβευση και φυσικά πολύ περήφανοι για την Αριάν. Το βραβείο είναι μεγάλο και η υποδοχή της ταινίας ήταν πολύ καλή. Στην Βενετία είχαμε μια σημαντική ελληνική παρουσία με 4 ταινίες, τελείως διαφορετικές μεταξύ τους. Την Αριάν την συνάντησα ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα για μια καλλιτεχνική θεατρική συνεργασία και με εντυπωσίασε η απλότητα στο παίξιμο της. Πιστεύω πως είναι εξαιρετική στον ρόλο της Μαρίνας", είπε η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη.

Το "Αttenberg" είναι η ιστορία μιας αντι-κοινωνικής κοπέλας που ζει με τον πατέρα της σε κάποια ελληνική επαρχία. Η ταινία της Τσαγγάρη απέσπασε το παράλληλο βραβείο LINA MANGIACARPE στις βραβεύσεις collateral.

Τις επόμενες ημέρες το "ΑTTENBERG" ταξιδεύει για το Φεστιβάλ του Τορόντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου