Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔIΑ !!!!

Κομβόι με σύνθημα "Πάμε ΔΕΘ - σηκώνουμε τις μπάρες"


Αυτοκινητοπομπή προς την Θεσσαλονίκη με σύνθημα "Πάμε ΔΕΘ -σηκώνουμε τις μπάρες", πραγματοποιούν από το πρωί, με αφετηρία τον σταθό διοδίων στις Αφίδνες, Επιτροπές Αγώνων "Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια".

Το κομβόι ανοίγοντας τους 9 ενδιάμεσους σταθμούς διοδίων ανηφορίζει προς τη συμπρωτεύουσα με στόχο τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ και αναμένεται να φτάσει το απόγευμα.

Στη διαδρομή, ανοίγει όλα τα διόδια κατά μήκος της Εθνικής Οδού και ενισχύεται από τις τοπικές επιτροπές. Με σημείο προσυγκέντρωσης την Καμάρα, αργά το απόγευμα θα ενωθούν με δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ώστε με πορεία να καταλήξουν έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Ο Γρηγόρης Δάφνης μέλος του Κινήματος κατά των διοδίων εκφράζει τον ενθουσιασμό του για την μαζικοποίηση της εκδήλωσης, με τις αφίσες και τα αυτοκόλλητα "ελεύθεροι δρόμοι χωρίς διόδια για όλους" στο παρμπριζ του αυτοκινήτου τους.

"Είμαστε όλοι εδώ για να υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία και το εισόδημά μας. Επειδή νοιαζόμαστε για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας", λέει.

Επίσης,παροτρύνει τον κόσμο να μην πληρώνει στα διόδια, διότι, όπως υποστηρίζει, "τα εκμεταλλεύονται ιδιωτικές εταιρίες (πλήν των Μαλγάρων),οι οποίες και δεν διαθέτουν την νομική υπόσταση αντίδρασης στο αίτημα μας".

Προσθέτει ότι είναι δυσβάστακτη η οικονομική επιβάρυνση της διέλευσης, κυρίως για τους κατοίκους των περιοχών πλησίον των διοδίων, αλλά και για τους λοιπούς πολίτες οι οποίοι "δοκιμάζονται συνεχώς από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και της Τρόικας".

Το αίτημα μας, δηλώνει ο κ. Δάφνης, είναι "όχι στα διόδια, όχι στον οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό των πολιτών, όχι στα ιδιωτικά διόδια στις εθνικές μας οδούς. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους",καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου