Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ !!!

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ έπεσαν περίπου 2.000 φορολογούμενοι. Λόγο της κρίσης και του φόβου για πτώχευση της χώρας έβγαλα στο εξωτερικό ποσά έως και 15 εκατ. ευρώ χωρίς όμως να τα δικαιολογήσουν!

Σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”, ύστερα από εξονυχιστικούς ελέγχους που έγιναν από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε 5.000 Ελληνες φορολογούμενους σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος διαπιστώθηκε ότι: σε 2.000 περιπτώσεις γνωστοί επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, χρηματιστές και υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών έβγαλαν από την Ελλάδα μεγάλα ποσά, τα οποία φυγάδευσαν σε ξένες τράπεζες, όπως στην Κύπρο, στην Ελβετία, στη Βρετανία, στη Σιγκαπούρη και αλλού.

Τα ποσά κυμαίνονται από 1 εκατομμύριο έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Στο σύνολο δηλαδή το μαύρο χρήμα υπολογίζεται κατά μέσον όρο σε 5 δισ. ευρώ και άνω. Η διακίνηση των ποσών αυτών, εφόσον δικαιολογείται, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα με δεδομένη την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων

Εκτός από γιατρούς, επιχειρηματίες, χρηματιστές και δικηγόρους, στο ΣΔΟΕ αναφέρουν και άλλες περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι με εισοδήματα από 40.000 έως 100.000 ευρώ τον χρόνο φέρονται να έχουν αποσύρει από την Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο και να έχουν καταθέσει σε τράπεζες στο Λονδίνο και στην Ελβετία ποσά που κυμαίνονται από 1 εκατομμύριο έως και 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο δεν αποκλείεται (αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο) να αναμένουν να ολοκληρωθεί η χρονική περίοδος χάριτος που έχει δώσει η κυβέρνηση (έως τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2010) προκειμένου όσοι έχουν βγάλει στο εξωτερικό χρήματα τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν να τα επανεισάγουν πληρώνοντας ως πρόστιμο το 5% του ποσού. Οσοι το πράξουν θα έχουν φορολογική αμνηστία διά παντός (την ίδια πρακτική ακολούθησε και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με αποτέλεσμα να επαναπατριστούν στις τράπεζες της γείτονος περίπου 10 δισ. ευρώ)

Δηλαδή, σε ένα ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ ο πολίτης θα πρέπει να πληρώσει στην Εφορία 50.000 ευρώ για να νομιμοποιήσει τα χρήματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου