Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ???

Ήρθε και το 2018...... θα φέρει άραγε τίποτα καλό ?

Θα το ευχηθούμε να μας φέρει ότι καλύτερο μπορεί , σε υγεία , ευτυχία , τύχη ,  χαρά , αγάπη κτλ κτλ.....αυτά τα τυπικά που λέμε κάθε φορά δηλαδή αλλά μόνο όταν δεν τα έχουμε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικά είναι.

Βέβαια όλες , σχεδόν , αυτές τις ευχές μπορούμε να τις πραγματοποιήσουμε εύκολα αρκεί να το θέλουμε , εκτός από την τύχη και σε μερικές περιπτώσεις την υγεία , γιατί ως γνωστόν "ότι δίνεις παίρνεις".....δώσε χαρά και θα πάρεις χαρά , δώσε αγάπη και θα πάρεις αγάπη , κανε κάποιον ευτυχισμένο και θα γίνεις και συ !!



Αυτό όμως που δεν υπάρχει σε ευχή και πλέον είναι "είδος προς εξαφάνιση" είναι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ !
Ο σεβασμός στον διπλανό μας , στους δικούς μας ανθρώπους ,  μανα  , πατέρα ,  συνάδελφο , στον απέναντι μας , στον χώρο που ζούμε. Δυστυχώς πλέον δεν σεβόμαστε τίποτε εκτός του εαυτό μας.

Όσο αυξάνεται η αδιαφορία μειώνεται ο σεβασμός !!  Όταν αδιαφορούμε για το αν είμαστε σ ένα μαγαζί και καπνίζουμε το τσιγάρο μας και δεν μας νοιάζει αν ενοχλούμε τον διπλανό μας , αν παρκάρομαι όπου ναναι και δεν μας νοιάζει αν ενοχλούμε τους υπολοίπους οδηγούς , όταν πετάμε σκουπίδια όπου ναναι ( θα γεμίσουμε έλατα τώρα που θα τα παρατήσουν όλοι όπου ναναι ) και άλλα άπειρα παραδειγματα.

Αυτό που θελω εγω να ευχηθω για το 2018 είναι ας δειξουμε λιγο περισοτερο σεβασμο , παντου !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου