Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΚΡΥΒΕ ΛΟΓΙΑ......


Ουγγαρία: 

Διαδήλωσαν γιατί τους φορολογούν το ίντερνετ


Χιλιάδες Ούγγροι κατέκλυσαν τους δρόμους της Βουδαπέστης την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι για τις προθέσεις της κυβέρνησης να επιβάλει φόρο στη διακίνηση δεδομένων μέσω του ίντερνετ.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών κρατώντας ψηλά τα κινητά τους τηλέφωνα και πέταξαν παλιά εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών στις πύλες του κτηρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.
Το φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν, περιλαμβάνει διάταξη που προβλέπει την επιβολή φόρου 0,5 ευρώ για κάθε gigabyte διακίνησης δεδομένων.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από ένα γκρουπ στο Facebook που έχει περισσότερους από 210.000 υποστηρικτές. Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες, διαδήλωσαν περίπου 10.000 άτομα.
Οι διοργανωτές υποστήριξαν ότι το προωθούμενο μέτρο θα εμποδίσει την ισότιμη πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα βαθύνει το ψηφιακό χάσμα για τα φτωχότερα οικονομικά στρώματα της Ουγγαρίας και θα περιορίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για σχολεία και πανεπιστήμια με «φτωχούς» προϋπολογισμούς.

Υ. Γ.   Από τα λίγα που δεν μας φορολογησαν

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου