Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Μπουφάν με αερόσακο από την Ducati - Dainese


Παράλληλα με το λανσάρισμα του νέου μοντέλου Multistrada 1200 S Touring D/air, η Ducati προσφέρει σε συνεργασία με την Dainese, ένα τζάκετ με ενσωματωμένους αερόσακους.



Οι δύο κορυφαίες εταιρείες στο χώρο των δύο τροχών, έχουν δημιουργήσει ένα έξυπνο σύστημα, προς όφελος του αναβάτη. Η μοτοσικλέτα περιλαμβάνει αισθητήρες που επικοινωνούν ασύρματα με το τζάκετ που φοράει ο οδηγός. Σε περίπτωση πρόσκρουσης, ενεργοποιούνται σε 45 χιλιοστά του δευτερολέπτου οι αερόσακοι, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο τραυματισμού.
Η Ducati Multistrada 1200 S Touring D/air, είναι η πρώτη μοτοσικλέτα που περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αερόσακων στο τζάκετ του αναβάτη και έχει πιστοποιηθεί από τον οργανισμό TUV.










To εντυπωσιακό της πρωτοποριακής τεχνολογίας είναι ότι, μέσω ενός εξελιγμένου αλγόριθμου που διαχειρίζεται όλα τα δεδομένα, οι αερόσακοι δεν ανοίγουν σε κάθε περίπτωση, αλλά μόνο όταν το σύστημα κρίνει ότι είναι απαραίτητο.
Πιο συγκεκριμένα, μόλις το σύστημα ανιχνεύσει πιθανή πρόσκρουση, σε 25 χιλιοστά λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα και αποφασίζει αν θα ανοίξουν ή όχι οι αερόσακοι του τζάκετ. Εάν η ανάπτυξη τους είναι απαραίτητη, ολοκληρώνει τη διαδικασία σε 20 χιλιοστά, δηλαδή σε 45 συνολικά χλστ. του δευτερολέπτου, πριν την έναρξη των επιπτώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου