Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Welt: Γενναιόδωρος υπουργός, έκανε στην τρόικα τραπέζι αξίας 750 ευρώ

Ειδική μνεία στους εκπροσώπους των δανειστών μας κάνει στην ιστοσελίδα της η Welt, μιλώντας για τα «παιδιά μας στην Αθήνα».

«Οι τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι πρέπει να εξακριβώσουν αν η Αθήνα τηρεί τις δεσμεύσεις της. Μια δουλειά που πλέον μπορούν να την κάνουν μόνο συνοδεία σωματοφυλάκων» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα εξηγώντας ότι από την έκθεσή τους αφορά το ίδιο το μέλλον του Ευρώ.

Ο γενναιόδωρος υπουργός που έκανε στην τρόικα το τραπέζι με 750 ευρώ


H Welt αφηγείται στη συνέχεια ένα περιστατικό με Έλληνα υπουργό που έβγαλε την τρόικα στις αρχές για φαγητό: «Οι τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι είχαν πάει για φαγητό με ένα μέλος της ελληνικής κυβέρνησης. Ήταν πολύ γενναιόδωρος. Ο λογαριασμός έφθασε τα 750 ευρώ. Ο υπουργός άφησε φιλοδώρημα 50 ευρώ και ζήτησε να του σταλεί στο γραφείο ο λογαριασμός» υπογραμμίζει η εφημερίδα χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του υπουργού.

Αναφέρει ωστόσο ότι η τρόικα «δεν ξαναβγήκε με αυτόν τον άνθρωπο». Στο εξής, προτίμησε να τρώει στο Κεντρικόν, μια απλή ταβέρνα με πιο «ταπεινούς» λογαριασμούς.

Κάνουν λογαριασμό 40 ευρώ και αφήνουν 1-2 ευρώ πουρμπουάρ

Σε αντίθεση με τον γενναιόδωρο υπουργό που έκανε λογαριασμό 750 ευρώ για φαγητό, η τρόικα είχε πιο… προσγειωμένα γαστρονομικά γούστα.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Κεντρικόν, Νίκος Κουτουζής, αναγνωρίζει τους επικεφαλής της τρόικας και περιγράφει στην εφημερίδα ότι συνήθως ένα γεύμα και των τριών τους κοστίζει μόλις 40 ευρώ, ενώ αφήνουν φιλοδώρημα 1-2 ευρώ.

Κινούνται μόνο με σωματοφύλακες - Τόμσεν: «Πρώτη φορά ζω τόση ένταση»

Τονίζοντας ότι από την αρχή της άφιξής τους στην Ελλάδα είχαν αντιμετωπίσει λεκτικές επιθέσεις από τους Έλληνες, η Welt αναφέρει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και αγριέψει με αποτέλεσμα οι επικεφαλείς της τρόικας να επιβάλλεται να κινούνται συνοδεία σωματοφυλάκων.

«Ο κόσμος αναγνωρίζει τα πρόσωπα τους στην Αθήνα και σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Οι καθημερινές τους βόλτες έχουν σταματήσει και κινούνται με τα τρία τους αυτοκίνητα» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα που φιλοξενεί και δηλώσεις του Πολ Τόμσεν.

«Κάποιες στιγμές οι άνθρωποι εξωτερικεύουν την απογοήτευση τους με πολύ δυσάρεστο τρόπο. Αυτή είναι μία από τις άσχημες πτυχές της εργασίας μου. Και η ένταση που το νιώθω είναι πρωτόγνωρη» εξομολογείται ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου