Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Για τις 29 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των δημοσιογράφων του γερμανικού Focus

Για τις 29 Νοεμβρίου αναβλήθηκε από το Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η δίκη των 13 Γερμανών δημοσιογράφων και αρθρογράφων του περιοδικού «Focus» που κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, εξύβριση και προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους.

Οι κατηγορίες αφορούν στο γνωστό εξώφυλλο της 22ας Φεβρουαρίου 2010, όπου απεικονιζόταν το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει «απρεπή» χειρονομία και στο σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού και της διαδικτυακής του έκδοσης, που χαρακτήριζε τους Έλληνες «απατεώνες». Επτά από τους κατηγορουμένους εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο από Έλληνες δικηγόρους.

Η δίκη αναβλήθηκε, επειδή για τους υπόλοιπους έξι, δεν ήταν δυνατό να εξακριβωθεί εάν τους επιδόθηκαν οι κλήσεις κατηγορουμένου, καθώς δεν είχαν διαβιβαστεί τα σχετικά πρακτικά επίδοσης στην Εισαγγελία.

Γι' αυτούς μάλιστα υπάρχει και ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των επτά παριστάμενων κατηγορουμένων, δήλωσαν πως: «Ακόμα κι αν δεν μας αρέσει το δημοσίευμα, δεν είναι ποινικό αδίκημα. Μπορεί να είναι ενοχλητική η άποψη που εκφράζεται, αλλά πρέπει να αντέχουμε την κριτική στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου».

Επίσης, αναφέρθηκαν σε «υπερφίαλο εγωισμό» που όπως είπαν διακατέχει -ορισμένες φορές- τους Έλληνες και τους οδηγεί σε μη σωστή κατεύθυνση, παρόλο που στη χώρα μας γράφονται πολλές φορές οξύτερα πράγματα και πιο ενοχλητικά.

Ο κ. Θ. Φραγκάκης, ένας από τους μηνυτές, χαρακτήρισε μεθοδευμένο και κατάπτυστο το επίμαχο δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως δεν μπορούν να ισοπεδώνονται τα πάντα και να χαρακτηρίζονται όλοι οι Έλληνες απατεώνες, στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου