"Ποιό χάκινγκ; δεν έκανα εγώ χάκινγκ!" απαντά σε όσους τον ρωτούν ο 18χρονος που έκανε... άνω-κάτω ακόμη και το FBI! Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του δυο φορές το μήνα και εγγύηση 5.000€ επιβλήθηκαν στον 18χρονο χάκερ.Ο νεαρός που κατάφερε να κάνει άνω-κάτω το FBI, την Interpol και την Ελληνική Αστυνομία οδηγήθηκε, την Πέμπτη, στην 24η τακτική ανακρίτρια. Αρνήθηκε τις κατηγορίες πως έχει διαπράξει τις εγκληματικές πράξεις που του αποδίδονται, ενώ ο δικηγόρος του τόνισε πως πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο παιδί, που δεν είναι εγκληματίας ούτε και έχει καμία συμμετοχή σε τρομοκρατικές ομάδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να υποστήριξε πως οι 135 πιστωτικές κάρτες που βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του στο Μπραχάμι δεν ήταν πιστωτικές, αλλά μαγνητικές, τις οποίες κατείχε καθώς αντιπροσωπεύει μέσω ίντερνετ εταιρείες που τις πωλούν.
Για το θέμα του όπλου, ο νεαρός προσκόμισε απόδειξη αγοράς και υποστηρίζει πως κάνει σκοποβολή, ενώ για τη βόμβα φέρεται να είπε πως ήταν μια κατασκευή που είχε φτιάξει για το Πάσχα, αλλά δεν την χρησιμοποίησε. Τέλος για την αντιασφυξιογόνο μάσκα ο νεαρός ανέφερε πως την είχε γιατί ασχολείται με το γκράφιτι.
Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο να εμφανίζεται κάθε 1η και 15 του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ κατέβαλε και 5.000 ευρώ ως εγγύηση.
Από την Τετάρτη, ο εισαγγελέας είχε ασκήσει εις βάρος του ποινική δίωξη για «κατοχή εκρηκτικής βόμβας», «οπλοκατοχή» και «πλαστογραφία».
Για τρία χρόνια ο 18χρονος Αλέξανδρος, ή nsplitter όπως ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε, εξελισσόταν σε στόχο της Ιντερπόλ και της Ελληνικής Αστυνομίας. Ταυτόχρονα έπαιρνε θέση αρκετά ψηλά στη λίστα των καταζητούμενων χάκερ και από το FBI για κακόβουλες επιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες στις ΗΠΑ και την Ελλάδα.
Το «σπάσιμο» της ιστοσελίδας της Ιντερπόλ τον Φεβρουάριο του 2008 – όταν ήταν 15 χρονών –ήταν το πρώτο χτύπημα του nsplitter που τον έκανε γνωστό στην κοινωνία των «cracker», όπως αποκαλούνται οι χάκερ που προκαλούν«καταστροφές». Οι επιθέσεις του στην ιστοσελίδα της NSA, του FBI και του αμερικανικού Πενταγώνου από τον Φεβρουάριο του 2009 και ύστερα μετέτρεψαν τον 18χρονο σε αστέρι της κοινωνίας των χάκερ και εχθρό για τις αμερικανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου