Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΓΩ....

H Microsoft αγόρασε το Skype για 8,5 ΔΙΣ Δολάρια... 
 
Επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων ωρών, η Microsoft ανακοίνωσε και επισήμως την εξαγορά του Skype, έναντι 8,5 δισ. δολαρίων! Στο εν λόγω ποσόν περιλαμβάνεται και η υποχρέωση αποπληρωμής των χρεών της εταιρείας (775 εκ. δολάρια), δίνοντας στην εξαγορά τον τίτλο του «μεγαλύτερου deal» στην ιστορία της Microsoft. Εφεξής το Skype θα δραστηριοποιείται ως μια νέα επιχείρηση μέσα στη Microsoft, υπό τη διεύθυνση του τωρινού CEO του, Tony Bates.


Όπως όλα δείχνουν, το Skype θα αναλάβει να υποστηρίξει το Xbox, το Kinect, το Windows Mobile καθώς και άλλες συσκευές. Επίσης, οι χρήστες του Skype θα έχουν πρόσβαση στο Outlook, το Xbox Live και άλλες υπηρεσίες της Microsoft, χωρίς όμως να σταματήσουν την υποστήριξη των εκδόσεων της εφαρμογής για Mac και Linux.

Με την κίνηση αυτή η Microsoft ποντάρει σε ένα πλεονέκτημα στη μάχη απέναντι στους βασικούς ανταγωνιστές της, Google, Apple αλλά και το Facebook. Αν και ζημιογόνο (παρότι δημοφιλές), το Skype δείχνει τη στροφή της Microsoft προς την αγορά των φορητών συσκευών, σε μια περίοδο όπου τα smartphone και οι υπολογιστές tablet αποκτούν όλο και μεγαλύτερη διείσδυση στο καταναλωτικό κοινό.

Σχολιαστές ανέφεραν ότι το τίμημα της εξαγοράς ξεπέρασε τις προσδοκίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν σκεφτείτε ότι πριν από 18 μήνες αποτιμήθηκε περίπου στα 2,5 δισ. δολάρια, τότε τα 8,5 δισ. φαντάζουν γενναιόδωρα». Άλλωστε, πριν φτάσει σε συμφωνία με τη Microsoft, το Skype αναζήτησε κι αλλού την «τύχη» του, έχοντας συνομιλίες -μεταξύ άλλων- με το Facebook και την Google. Κατά τη διάρκεια αυτών των διερευνητικών επαφών το Skype είχε αποτιμηθεί στα 3-4 δισ. δολάρια.

Το Skype, το οποίο ιδρύθηκε το 2003, αγοράστηκε από το eBay το 2005 προς 3,1 δισ. δολάρια. Το 2009 το eBay πούλησε -έναντι περίπου 2 δισ. δολαρίων- το πλειοψηφικό πακέτο του Skype σε μια ομάδα επενδυτών. Το Skype έχει περίπου 663 εκατομμύρια εγγεγραμμένους πελάτες σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων τα 170 εκατομμύρια είναι ενεργοί χρήστες.

Πέρυσι οι χρήστες του πραγματοποίησαν κλήσεις συνολικής διάρκειας 207 δισ. λεπτών. Τα έσοδά του ανήλθαν το 2010 στα 860 εκ. δολάρια, αν και τελικά η χρονιά έκλεισε με ζημιές.

«Το Skype είναι μια υπηρεσία-φαινόμενο που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μαζί θα δημιουργήσουμε το μέλλον των real-time επικοινωνιών, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν εύκολα να μένουν σε επαφή με την οικογένεια, τους φίλους, τους πελάτες και τους συναδέλφους τους οπουδήποτε στον κόσμο», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Steve Ballmer.

Από την πλευρά του ο Tony Bates του Skype δήλωσε:  «Η Microsoft και το Skype έχουν το κοινό όραμα να φέρουν καινοτόμο λογισμικό και προϊόντα στους πελάτες τους. Μαζί θα είμαστε σε θέση να επιταχύνουμε τα σχέδια του Skype να επεκτείνει την παγκόσμια κοινότητά του και να εισαγάγει νέους τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίας».
 

1 σχόλιο:

  1. Do you need free Twitter Re-tweets?
    Did you know that you can get them ON AUTOPILOT AND ABSOLUTELY FOR FREE by registering on Add Me Fast?

    ΑπάντησηΔιαγραφή