Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ο Κύρος Βασσάρας νέο “αφεντικό” της ελληνικής διαιτησίας

Ο Βασίλης Τεροβίτσας παρέμεινε πρόεδρος της ΚΕΔ αλλά το νέο αφεντικό ελληνικής διαιτησίας είναι ο Κύρος Βασσάρας. Τη χρονια που πέρασε είχε υπό την επίβλεψη του μονάχα το κομμάτι της εκπαίδευσης, από τώρα και στο εξής θα έχει θα έχει λόγο τόσο στις αξιολογήσεις, δηλαδή στην κατάρτιση των πινάκων, όσο και στους ορισμούς των διαιτητών στους αγώνες.


Στην κορυφή της πυραμίδας ο Βασσάρας, αρχιδιαιτητής ο Τεροβότσας και νέα μέλη της τριμελούς επιτροπής της ΚΕΔ οι Μπριάκος, Γιαννόπουλος που αντικατέστησαν τους Παπαδάκο και Φινοκαλιώτη.

Η αναρρίχηση του Βασσάρα στην κορυφή της ελληνικής διαιτησίας επισημοποιήθηκε με την τροποποίηση στο άρθρο 36 του Κανονισμού Διαιτησίας, που διαμορφώνεται ως εξής:

«Ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης Διαιτησίας έχει ισχυρό ενεργό ρόλο στους ορισμούς και την αξιολόγηση των διαιτητών και παρατηρητών, αποτελεί δε τον κυριότερο σύμβουλο της ΚΕΔ με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
-Τον εφοδιασμό της ΚΕΔ για κάθε αγωνιστική ημέρα με τις βαθμολογίες και τις παρατηρήσεις για την απόδοση των διαιτητών και βοηθών.
-Την οργάνωση και διεξαγωγή των εθνικών σχολών παραγωγής διαιτητών.
-Την οργάνωση και διεξαγωγή των ετήσιων και περιοδικών σεμιναρίων διαιτητών και παρατηρητών.
-Τον σχεδιασμό, την οργάνωση και διεξαγωγή των προβλεπόμενων εξετάσεων για διαιτητές, παρατηρητές και εκπαιδευτές διαιτητών.
-Την αξιολόγηση και την απόδοση του έργου των εκπαιδευτών σε τριμηνιαία βάση.
-Τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τον συντονισμό του έργου των μεντόρων-παρατηρητών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου