Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ανακαλούνται προληπτικά Coca-Cola και Sprite

Σε προληπτική ανάκληση ανθρακούχων αναψυκτικών της Coca - Cola Τρία Έψιλον, με την εμπορική επωνυμία «Coca - Cola» και «Sprite», προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), αφού εμφάνισαν δυσάρεστη οσμή και γεύση, λόγω των χημικών ουσιών 2,4 διχλωροφαινόλης και 2,6 διχλωροφαινόλης.

Τα προϊόντα «Coca - Cola» και «Sprite» που εμφάνισαν αυτά τα ευρήματα παράγονται στο εργοστάσιο της επιχείρησης «Coca - Cola Τρία Έψιλον» στο Ηράκλειο Κρήτης και έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Greenpeace κατά τεσσάρων γαλακτοβιομηχανιών για μεταλλαγμένες ζωοτροφές

Για χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών, έως και 90%, κατηγορεί 4 γαλακτοκομικές εταιρείες (ΔΕΛΤΑ, Όλυμπος, ΜΕΒΓΑΛ και Φάρμα Κουκάκη), η Greenpeace, με βάση τα ευρήματα της νέας της έρευνας. Η έρευνα της Greenpeace προκάλεσε την αντίδραση των τεσσάρων εταιρειών, που με σχετικές ανακοινώσεις διαψεύδουν κατηγορηματικά τη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Greenpeace, δείγματα ζωοτροφής που χρησιμοποιούνται από τις τέσσερις εταιρείες βρέθηκαν θετικά στα μεταλλαγμένα. Όπως επισημαίνει η οργάνωση «οι εταιρείες Όλυμπος και ΔΕΛΤΑ αναγράφουν σε συσκευασίες τους, και η ΜΕΒΓΑΛ στην ιστοσελίδα της, ότι το γάλα τους παράγεται χωρίς χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών, ενώ στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο».

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ιταλοί δήμαρχοι δίνουν το μισθό τους στην Ελλάδα !

Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του για τη στήριξη του ελληνικού λαού, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ. Οι μηνιαίες απολαβές του, αντιστοιχούν σε 1.100 ευρώ. 

Το έκανε γνωστό ο ίδιος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Η καταβολή του μισθού του Γκάλντι υπέρ της χώρας μας, θα ξεκινήσει από αυτό τον τρέχοντα μήνα.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της. Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται. Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε. Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού. Και όσοι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της Ευρώπης και της Ιταλίας, ας μην ξεχάσουν το χρέος τους, ένα χρέος αλληλεγγύης και αδελφοσύνης».

Πριν από λίγο, αποφάσισε να προβεί στην ίδια ακριβώς κίνηση και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ.

«Όσοι κυβέρνησαν τα χρόνια αυτά στην Ελλάδα, οπωσδήποτε διέπραξαν σοβαρότατα λάθη, αλλά θα ήμασταν και εμείς, τώρα, άλλο τόσο ανεύθυνοι, αν δεν στηρίζαμε -με κάθε δυνατό μέσο- αυτή τη χώρα, που είναι η κοιτίδα τού πολιτισμού μας», είπε κ. ο Μοσκατιέλο.



Πηγή:www.capital.gr

Αυτοκτόνησε δημοσιογράφος της ΕΡΤ

Τέλος στη ζωή του έδωσε δημοσιογράφος της ΕΡΤ, ο οποίος βρέθηκε σε αδιέξοδο, όταν συνειδητοποίησε ότι το όνομά του δεν βρισκόταν στη λίστα των συμβάσεων που ανανεώθηκαν.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας, που επρόκειτο για άτομο με ειδικές ανάγκες, ήθελε ένα ακόμη χρόνο μέχρι να βγει στη σύνταξη, ενώ λέγεται ότι αντιμετώπιζε κι άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Μάλιστα, υπό το φόβο της ανεργίας, ανέφερε μέρες πριν στο περιβάλλον του ότι θα αυτοκτονούσε σε περίπτωση που δεν ανανεωνόταν η σύμβασή του, μεγαλώνοντας έτσι τη λίστα των ανθρώπων που τερματίζουν τη ζωή τους, λόγω της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην αγορά εργασίας.

Υ. Γ.  Να ήταν και ο τελευταίος.....

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΓΚΟΛ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 58 ΜΕΤΡΑ !!!!!

Ένα απίθανο γκολ με κεφαλιά σημειώθηκε στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έκανε το ελεύθερο, ο παίκτης της φιλοξενούμενης ομάδας έπιασε την κεφαλιά πίσω από το κέντρο και κατάφερε να σκοράρει από απόσταση 58 μέτρων!

 

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οι μεγαλύτερες γκάφες της ιστορίας! - Οι πιο "άκυρες" προβλέψεις

Ένα βιβλίο για τις μεγάλες προβλέψεις που έπεσαν… πανηγυρικά έξω! Οι ολοφάνερες γκάφες! Και οι αξέχαστοι που τις αποτόλμησαν!

«Οι χειρότερες προβλέψεις» επιγράφεται το βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, γραμμένο από τον Βρετανό Έρικ Τσαλίν, κοινωνιολόγο του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ.

Οι πλέον σπαρταριστές από τον χώρο της μουσικής, της επιστήμης, της πολιτικής και γενικά της ιστορίας:

O Ντελ Πιέρο "ξύπνησε" 12χρονη που ήταν σε κώμα!

Ενα δωδεκάχρονο κορίτσι, «ξύπνησε» από το κώμα στο οποίο βρίσκόταν, χάρη και σε ηχογραφημένο και βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απέστειλε ο ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, η Τζάντα απο την Καλαβρία έπεσε σε κώμα ενώ έβλεπε, με τον πατέρα της, τις κύριες φάσεις της τελευταίας αγωνιστικής της Α' Εθνικής Κατηγορίας.

Οι γονείς της την μετέφεραν στο νοσοκομείο του Κρότωνα και ζήτησαν αμέσως τη βοήθεια και του ποδοσφαιριστή- σύμβολο της Γιουβέντους, τον οποίο η δωδεκάχρονη από την Καλαβρία θαυμάζει και αγαπά.

Ο «'Αλεξ», όπως τον αποκαλούν οι φίλαθλοι, έστειλε πρόθυμα ένα βιντεοσκοπημένο και ένα ηχογραφημένο μήνυμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, της έλεγε: «Γεια σου Τζάντα, είμαι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Εύχομαι να ξυπνήσεις το γρηγορότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσεις να δεις τόσα δικά μου, δικά μας, ματς. Να έλθεις να μας δεις από κοντά και να έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε».

Μετά τις πρώτες, κιόλας, φορές που η μικρή ασθενής άκουσε το μήνυμα, η σοβαρότατη κατάστασή της άρχισε να βελτιώνεται. «Η Τζάντα, πρώτα κούνησε ελαφρά το αριστερό της χέρι και ύστερα από λίγες ώρες φώναξε την μητέρα της. Εικοσιτέσσερις ώρες αργότερα ξανάρχισε να μιλά κανονικά και ζήτησε να της φέρουν παγωτό», αφηγήθηκε ο πατέρας της στον ιταλικό Τύπο.

«Η ευτυχία μας δεν γίνεται να περιγραφεί με λόγια. Ευχαριστούμε όλους. Τους γιατρούς, τον σπουδαίο Ντελ Πιέρο και τη βοήθεια που έφτασε από τον ύψιστο», δηλώνουν τώρα οι γονείς της μικρής.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ !!!!! Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ " ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ "

ΜΠΡΑΒΟ     ΜΠΡΑΒΟ    ΜΠΡΑΒΟ   !!!!

Μπράβο Δριβελεγκα , μόνο εσύ είχες το θάρρος να πεις ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και να σώσεις την Ελλάδα.


Πως καλέ μου άνθρωπε πας και ψηφίζεις ναι σε όλα ?????  Λίγο τσίπα ρε γαμώτο δεν έχεις ??


Ο Λαφαζανης την έκανε πριν την ψηφοφορία , άλλη μαλαγάνα από κει.  Κάτσε να πεις το ναι η όχι και μετά παραιτήσου ( δεν θα γλυτώσεις μ αυτή την κουτοπόνηρη κίνηση σου )


Μόνο ο Βαγιωνας είπε όχι ,  πιστεύω να ήταν αληθινό όχι.......θα φανεί σε λίγο καιρό

Υ. Γ.  Ούτε οι ιερόδουλες δεν λένε  ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ....

Είπες ότι δεν διάβασες το μνημόνιο 1 και έγινε μεγάλος ντόρος , τώρα στο μνημόνιο 2 για να μην πάθουν τα δικά σου το διάβασαν όλοι και φρικαραν.  

Τρόμαξαν τόσο πολύ που δεν το ψήφισαν και τους έδιωξαν από το κόμμα τους.


Υ. Γ. Φαντάσου πως ήταν το μνημόνιο 1.....

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ....

Μόνο δυσάρεστα έχει αυτή η μέρα

Πέθαναν οι : το 1972  Μάρκος Βαμβακάρης, ρεμπέτης. (Γεν. 10/5/1905)  και το 1980 Νίκος Ξυλούρης, τραγουδιστής και λυράρης. (Γεν. 7/7/1936)

1981: Η τραγωδία της Θύρας 7 του σταδίου Καραΐσκάκη. Μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακού - ΑΕΚ (6-0) οι οπαδοί των ερυθρολεύκων, στην προσπάθειά τους να βγουν έξω από το γήπεδο, βρίσκουν τη Θύρα 7 κλειστή, με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν. Ο απολογισμός: 21 νεκροί και 32 τραυματίες.

και το χειρότερο.........

2004: Ο Γιώργος Παπανδρέου εκλέγεται νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέσω μιας ανοιχτής διαδικασίας που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ψηφίζουν 1.020.145 μέλη και φίλοι του κινήματος, ο μοναδικός υποψήφιος λαμβάνει 1.017.085 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 3.060 άκυρα - λευκά.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ Α.Φ.Μ. ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ..... ?

Γιατί δεν αγοράζουμε ένα Α.Φ.Μ. από άλλη χώρα ?  

Όπως κάνουν οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες.
Ο Ηρακλής πχ αγόρασε από τους Πόντιους ,  κάποια άλλη ομάδα άκουσα ότι ψάχνει να αγοράσει και αυτή ένα Α.Φ.Μ. ( γιατί δεν έψαξε στο ίντερνετ , όλο και κάποιος θα πουλάει )

Με μια μικρή έρευνα αγοράς πιστεύω κάτι καλό θα βρούμε ( και της Ουγκάντα το ΑΦΜ να πάρουμε καλύτερα θα είμαστε )

 «Οι χώρες που θα γνωρίσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη θα είναι οι αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία»

Ο μπούφος που είχαμε πρωθυπουργό δεν είχε πει......." δεν θα γίνουμε Ινδία "...... ? 

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΙΝΔΙΑ θα πω εγώ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ


Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και η ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των νέων του χωριού με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την ολοκλήρωση των υποψηφιοτήτων για την εκλογή του νέου συμβουλίου του "Μορφωτικού Συλλόγου Βραστάμων". Για το δικαίωμα ψήφου και υποψηφιότητας πρέπει κάθε ενδιαφερόμενος να είναι εγγεγραμμένος ή να έχει πρόθεση να εγγραφεί στο σύλλογο και να είναι 14 έως 35 ετών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της κοινότητας στην αίθουσα του συλλόγου (μετά από σκληρή προσπάθεια αρκετών καθαρίστηκε κ τακτοποιήθηκε ο χώρος).

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρακαλουνται οι ιδιοκτητες σκυλων να εχουν δεμενα τα σκυλακια τους στην αυλη τους।Κυκλοφορουν μικρα παιδια και γυναικες στους δρομους του χωριου!Λιγη προσοχη και λιγος σεβασμος δεν βλαπτει!Και εγω εχω σκυλο αλλα συνεχεια ειναι δεμενος।Αν συνεχιστει αυτη η κατασταση αναγκαστικα θα παρθουν και τα καταλληλα μετρα...


Προς ολους τους ασυνειδητους ιδιοκτητες σκυλων!!!!.....

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Όλο το χωριό κέρδισε στο λόττο, εκτός από κάποιον… Κωστή Μητσοτάκη!

Η είδηση που άρχισε να κυκλοφορεί σε ελληνικά blog έμοιαζε για σίγουρη φάρσα. Όταν όμως την εντοπίσαμε δημοσιευμένη στους New York Times, τότε πειστήκαμε ότι πρόκειται για πραγματικό γεγονός. Ένα ολόκληρο χωριό στην Ισπανία κέρδισε στη μεγάλη χριστουγεννιάτική λοταρία, γνωστή ως El Gordo! Όλα τα νοικοκυριά του χωριού (περίπου 70) κέρδισαν μεγαλύτερα ή μικρότερα ποσά στη φετινή λοταρία. Για την ακρίβεια όλα τα νοικοκυριά… εκτός από ένα: το σπίτι του Κωστή Μητσοτάκη, του Έλληνα κατοίκου του χωριού!

Ο Κωστής Μητσοτάκης έγινε διάσημος για την ατυχία του (αν και στην Ισπανία δεν τη συνέδεσαν αμέσως με το ονοματεπώνυμό του). Δηλώνει ότι δεν έχει καμία συγγενική σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόκειται για έναν παραγωγό ταινιών που επέλεξε να ξενιτευτεί όταν ερωτεύτηκε με μια Ισπανίδα. Κάπως έτσι κατέληξε στο μικρό, άγνωστο, αγροτικό χωριό της Ισπανίας, το Sodeto της περιοχής Huerta, περίπου 3 ώρες έξω από τη Βαρκελώνη. Το ειδύλλιο δεν είχε μέλλον, αλλά εκείνος έμεινε.

Χτυπημένοι από την κρίση οι κάτοικοι του χωριού αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στον El Gordo (κυριολεκτικά σημαίνει «Ο Χοντρός»). Οι 70 οικογένειες του χωριού αποφάσισαν να αγοράσουν συνεταιρικά λαχνούς και όταν έγινε η κλήρωση όλοι έμειναν άναυδοι: οι λαχνοί του χωριού κέρδισαν 700 εκατομμύρια Ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δώσει ποτέ η ισπανική λοταρία. Κέρδισαν ΟΛΟΙ εκτός από τον… Κωστή Μητσοτάκη!

Οι New York Times αναφέρουν ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ το πιθανότερο είναι ότι στη διάρκεια της διαδικασίας του μοιράσματος των λαχνών, οι ντόπιοι τον «ξέχασαν»! Ο ίδιος δήλωσε πάντως ψύχραιμα ότι «θα ήταν ωραίο εάν είχε κερδίσει».

Στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι του Sodeto είναι αγρότες ή άνεργοι εργάτες οικοδομών. Πλέον κάποιοι είναι εκατομμυριούχοι. Ο Έλληνας του χωριού δηλώνει στα ΜΜΕ ότι, αν και δεν κέρδισε, έχει ωφεληθεί από την τύχη των υπολοίπων, καθώς τώρα μπορεί να πουλήσει τη γη του σε πολύ καλές τιμές.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η κλήρωση του El Gordo έγινε στις 22 Δεκεμβρίου του 2011 και απλά μέχρι σήμερα δεν είχε ξεπηδήσει από τα ισπανικά σύνορα.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΕΞΕΔΩΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΡΟΣ.

Την ίδια στιγμή που οι γελοίοι του ΔΝΤ ζητούν “διαρθρωτικές αλλαγές” για να αποσαθρώσουν την κοινωνία, ο πρόεδρος της Ρωσίας συγκρούεται με τους συνεταίρους του τρόμου αφού πρώτα ρήμαξε τους ντόπιους ολιγάρχες – συνεργάτες του ΔΝΤ.

Έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sibilla, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του George Soros, στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, του Στρως Καν κλπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ιταλικά ΜΜΕ ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Vladimir Putin εξέδωσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης εναντίον του «Τρομοκράτη Χρηματιστή George Soros»!

......και εμεις τους εχουμε στα ωπα ωπα !!!!!