Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Διαβάστε το πρώτο ψήφισμα των `Αγανακτισμένων`

Πάνω από 100.000 άτομα βρέθηκαν στο Σύνταγμα την Κυριακή, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους, με κεντρικό σύνθημα "Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια".
Xτες, μάλιστα, εκδόθηκε το πρώτο ψήφισμα των "Αγανακτισμένων", το οποίο αναφέρει τα εξής:
"Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς. Είμαστε εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαίοι, που έχουμε έρθει στο Σύνταγμα για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας.

Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. Καλούμε όλους τους Αθηναίους, εργαζόμενους, ανέργους και νεολαία στο Σύνταγμα, και όλη την κοινωνία να γεμίσει τις πλατείες και να πάρει τη ζωή στα χέρια της. Εκεί στις πλατείες θα συνδιαμορφώσουμε όλα μας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν την επόμενη περίοδο να καταλήγουν και να παραμένουν στο Σύνταγμα.

Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες, μέχρι να φύγουνε αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνια και όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται. Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.

'Αμεση δημοκρατία τώρα! Ισότητα - δικαιοσύνη – αξιοπρέπεια! Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!”

Πυροβόλησε το... πλυντήριο αντί για τον άνδρα της!

Τον εν διαστάσει σύζυγό της αποφάσισε να πυροβολήσει μετά από καβγά μια 21χρονη, όμως, η τύχη του χαμογέλασε διάπλατα: βλέπετε, αντί για τον ίδιο, η γυναίκα κατάφερε να σημαδέψει και να πετύχει το... πλυντήριο ρούχων!

Το για γέλια και για κλάματα περιστατικό έγινε στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Μετά από μια μακρά περίοδο χωρισμού, το ζευγάρι συναντήθηκε στο σπίτι της κοπέλας για να συζητήσει το ενδεχόμενο επανασύνδεσης.

Έλα, όμως, που οι διαφορές τους αποδείχθηκαν αγεφύρωτες, ενώ η 21χρονη παραδέχθηκε πως είχε εραστή και ο καβγάς «φούντωσε»... Κουβέντα στην κουβέντα, η γυναίκα άρπαξε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί και... όποιον πάρει ο Χάρος!

Σύμφωνα με την κατάθεση του 33χρονου, η εν διαστάσει σύζυγος τον κυνήγησε με ένα τουφέκι AR-15 και άρχισε να τον πυροβολεί. Μία από τις σφαίρες κατέληξε στην ντουλάπα, άλλη στο πλυντήριο ρούχων και μερικές ακόμα στους τοίχους.

Αν και οι αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό, η 21χρονη κρατείται, ενώ σε γραπτή απολογία της φέρεται να αναφέρει: «θα έκανα ό,τι ήταν καλύτερο, αλλά ήμουν μεθυσμένη»!

Ποινική δίωξη κατά του Σωκράτη Κόκκαλη

Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη κατά του Σωκράτη Κόκκαλη και άλλων τεσσάρων προσώπων για κακουργηματική απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία.

Αυτή αφορά συμβάσεις της περιόδου 2005-2007 για την προμήθεια πληροφοριακού συστήματος της Intralot στον ΟΠΑΠ. Αρχικά η αξία του έργου ανέρχονταν σε 96 εκατ. ευρώ, ενώ στην πορεία έφτασε τα 300 εκατ.

Για ένα πρόσωπο η δικογραφία διαχωρίστηκε και η έρευνα συνεχίζεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ για δύο άτομα η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.

.......................................

Eνα e-mail που έστειλε κάποιος στο newsit  !!!


Σας στέλνω αυτό το e-mail επειδή έτυχε να είμαι παρών στην αναβολή μιας δίκης παιδεραστή (τα στοιχεία της δίκης και τα δικά μου είναι στη διάθεσή σας). Η δίκη λοιπόν αναβλήθηκε επειδή ο δικηγόρος του παιδεραστή έκανε σφράγισμα! Πρωτοφανές περιστατικό.

Αξιοσημείωτο ότι το δικαιολογητικό δεν ήταν καν από δημόσιο ιατρείο αλλά από ένα απλό ιδιωτικό οδοντιατρείο. Αποτέλεσμα ο παιδεραστής να είναι ακόμα ελεύθερος ως τα μέσα του ερχόμενου Δεκέμβρη, οπότε και ορίστηκε η νέα δίκη, αν φυσικά δεν έχει και τότε πονόδοντο ο δικηγόρος. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η υπόθεση αφορούσε βιασμό 12χρόνης κατ εξακολούθηση για 5 χρόνια.

Υ. Γ.    ΑΝ    ΕΙΝΑΙ     ΔΥΝΑΤΟΝ  !!!!

ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΛΑΤΙΝΙ ΓΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Αμέσως μετά το τέλος του τελικού ο Πλατινι έκανε κάποιες σκέψεις και τις μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους.

Όπως μάθαμε σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην επιτρέψει ξανά την μπαρτσελονα να αγωνιστεί σε καμιά διεθνή η μη ποδοσφαιρική διοργάνωση , και αυτό γιατί δεν είναι δίκαιο να είναι τόσο καλύτερη ομάδα από όλες τις άλλες.

Και οι άλλες ομάδες έχουν κάνει μεταγραφές , έχουν πάρει προπονητές κτλ κτλ , δεν είναι δυνατόν να έρχεται η μπαρτσελονα και να τις ξεφτιλίζει έτσι απλά , βάζοντας 3 - 4 - 5 η όσα γκολ θέλει.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει και φυσικά είμαστε υπέρ αυτού του σχεδίου  Πλατινι !!!


Ακολουθεί το βίντεο τις ντροπής.....



Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία μόνο κατ' όνομα υπήρχε τις παραμονές της Άλωσης. Ήταν περιορισμένη, κυρίως, στην περιοχή γύρω από την Κωνσταντινούπολη και σε κάποιες σκόρπιες περιοχές, όπως το Δεσποτάτο του Μυστρά. Οι θρησκευτικές έριδες, οι εμφύλιες διαμάχες, οι σταυροφορίες, η επικράτηση του φεουδαρχισμού και η εμφάνιση πολλών και επικίνδυνων εχθρών στα σύνορά της είχαν καταστήσει την πάλαι ποτέ Αυτοκρατορία ένα «φάντασμα» του ένδοξου παρελθόντος της.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Τι θα σήμαινε η μη καταβολή της 5ης δόσης:

«Το τελευταίο διάστημα ζούμε ένα θρίλερ όσον αφορά την εκταμίευση ή όχι της 5ης δόσης από το πακέτο στήριξης», υπογραμμίζει ο χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής, Πάνος Παναγιώτου, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στο XrimaNews.gr, επισημαίνοντας παράλληλα τις συνέπειες μιας τέτοιας προοπτικής στη διεθνή οικονομία και πολιτική.
Επικαλείται τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι αν δε λάβουμε τη δόση και το πρόγραμμα στήριξης παγώσει τότε η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών και δε θα έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις ενώ καθώς η χώρα θα οδηγηθεί στην πτώχευση, το τραπεζικό της σύστημα θα υποστεί ένα πολύ μεγάλο σοκ με τεράστιες βλάβες. Κάτι τέτοιο ωστόσο θα έχει επιπτώσεις και για το ίδιο το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισημαίνει ο Π. Παναγιώτου, αναδεικνύοντας την άλλη όψη του νομίσματος... δηλαδή το πως το «ελληνικό δράμα της μη καταβολής της 5ης δόσης μπορεί να μετατραπεί σε θρίλερ για την Ευρώπη».

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ 2011 ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Στην πρώτη τριάδα των νομών της Ελλάδας με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες φιγουράρει για το 2011 η Χαλκιδική, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας.

    Η Ελλάδα κατέχει και πάλι τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 41 χώρες, με 387 βραβευμένες ακτές. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 3.012 ακτές και 638 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.

Χάπι που σβήνει τις …κακές αναμνήσεις!

Έχετε σκεφτεί πως θα ήταν η ζωή σας αν μπορούσατε να διαγράψετε κάθε τι που σας φέρνει θλίψη, στεναχώρια με λίγα λόγια κακή διάθεση;

Οι επιστήμονες σας βρήκαν λύση! Ανακάλυψαν την ουσία (μετυραπόνη)
που μπλοκάρει την ορμόνη που σχετίζεται με το στρες. Αυτή η ουσία μπορεί να απαλύνει τα αρνητικά σας συναισθήματα τα οποία συνοδεύονται από άσχημες αναμνήσεις.

Όταν λοιπόν ο οποιοσδήποτε άνθρωπος βρίσκεται υπό την επήρεια αυτής της ουσίας, μπορεί να διαγράψει από τον εγκέφαλό του κάθε κακή ανάμνηση!

Έρευνα που έγινε σε 33 εθελοντές, οι οποίοι πήραν τόσο πραγματικό, όσο και εικονικό φάρμακο, έδειξε ότι η «μετυραπόνη» έκανε τους συμμετέχοντες να μην μπορούν έως και τέσσερις μέρες μετά την χορήγηση του φαρμάκου, να θυμηθούν άσχημες καταστάσεις.

Οι Καναδοί ερευνητές πιστεύουν ότι η «μετυραπόνη» μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που κυρίως πάσχουν από μετά-τραυματικό στρες, αλλά και γενικά όσους βασανίζονται συχνά από άσχημες αναμνήσεις.

Υ. Γ.   Σίγουρα τέτοια μας δίνουν εδώ και πολύ καιρό

Ακόμη μία νύχτα "Αγανάκτησης" στο Σύνταγμα.............ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ !!!

Ακόμη μία νύχτα “Αγανάκτησης” πέρασαν χιλιάδες πολίτες στο Σύνταγμα με το κίνημα που οργανώθηκε μέσω Facebook και Twitter να δείχει ότι έχει “πιάσει” για τα καλά.

Μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου κόσμος όλων των ηλικιών βρισκόταν στην πλατεία συζητώντας, ανταλλάσσοντας απόψεις, κάνοντας αστεία και λέγοντας ο καθένας τον “πόνο” του από την κρίση που έχει πλήξει τη χώρα.

Στην πρωτοκαθεδρία το γνωστό κίτρινο πανό με το σύνθημα “Ώρα να φύγουν” στα ισπανικά και πολλά κατσαρολάκια στη διαμαρτυρία α λα Αργεντινή. Την τιμητική του στα συνθήματα είχε πάλι χθες ο Θ. Πάγκαλος ενώ το σύνθημα “Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ” ακούστηκε κατα κόρον.

Το κίνημα έχει στρέψει και πάλι την προσοχή των ξένων ΜΜΕ στην Ελλάδα καθώς πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική μορφή κινητοποίησης στην οποία το αίσθημα δεν είναι αυτό της καταστροφής αλλά της ειρηνικής διαμαρτυρίας.

Παπαρήγα: "Με τον Γιώργο μιλάω συνέχεια για τα iPad"

Mετά το τέλος της σύσκεψης η κα Παπαρήγα είχε μία συνομιλία με τους δημοσιογράφους στη Βουλή οι οποίοι την ρώτησαν απορημένοι για το iPad που κρατούσε στη σύσκεψη.

Η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ εξεπλάγην όταν άκουσε από τους δημοσιογράφους ότι δεν περίμεναν ποτέ από εκείνη να έχει iPad, για να τους απαντήσει εκείνη πως κακώς "δεν την είχαν", ενώ αποκάλυψε ότι συχνά με τον πρωθυπουργό συζητάνε όλα αυτά τα θέματα μιας και οι δύο είναι λάτρεις της τεχνολογίας.

Μάλιστα, έδειξε στους δημοσιογράφους δύο τρία κινητά που είχε πάνω της, τελευταίας τεχνολογίας και τους τόνισε πως ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα στις αρχές του 1980 που χρησιμοποίησε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Τους εξήγησε επίσης, αφήνοντας τους δημοσιογράφους με το στόμα ανοιχτό, ότι διαθέτει ειδικό κινητό για να βλέπει τηλεόραση από εκεί.

Ρόδος: Παιδάκι 5 χρονών τρυπήθηκε από σύριγγα στο σχολείο

Το μικρό αγόρι τρυπήθηκε από μεταχειρισμένη σύριγγα τοξικομανούς μέσα στο προάυλιο, στο "Βενετόκλειο" σχολείο.

Ο 5χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Οι γονείς του έχουν τεράστια αγωνία καθώς αντιμερωπίζουν το ενδεχόμενο ο γιος τους να έχει μολυνθεί, ενώ έπαιζε απλά στο προάυλιο του σχολείου του.

Ο μικρός έβαλε τα κλάματα μόλις τρυπήθηκε από την μεταχειρισμένη σύριγγα και έτσι οι δάσκαλοι έτρεξαν αν δουν τι συμβαίνει και διαπίστωσαν τα υπολείμματα των τοξικομανών στον σχολικό χώρο.

Έκπληξη απετέλεσε η παρέμβαση στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ της προέδρου γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου της Ρόδου που αποκάλυψε ότι ενώ ειδοποιούσε το δήμο για τον εξωτερικό καθαρισμό του σχολείου τους δεν βρήκε καμία ανταπόκριση.

Εξαπλώνεται ο εφιάλτης του επικίνδυνου βακτηρίου – Μολυσμένα προϊόντα και στη Δανία

Διαστάσεις λαμβάνει η εξάπλωση του επικίνδυνου βακτηριδίου που εντοπίστηκε στη Γερμανία σε αγγουράκια από την Ισπανία και προκαλεί αιμορραγία στο στομάχι.

Ήδη, έχουν χάσει τη ζωή τους δυο άνθρωποι, ενώ ο αριθμός εκείνων που έχουν προσβληθεί από το βακτήριο στη Γερμανία έχει ξεπεράσει τους 270.

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε για εξύβριση δημοσίων υπαλλήλων!

«Έπεσα θύμα της εκδικητικής μανίας των υπαλλήλων. Δεν μετανιώνω για τις εκφράσεις μου. Δεν διέπραξα έγκλημα με μάσκα και Καλάσνικοφ. Ενήργησα αντρίκεια και καθαρά και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό που έκανα», είπε κατά την απολογία του...

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 83χρονος συνταξιούχος, ο οποίος διάλεξε έναν δικό του, μοναδικό, τρόπο, προκειμένου να εκφράσει την αγανάκτησή του για την ταλαιπωρία που υπέστη κατά τη συναλλαγή του με το Δημόσιο.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Απίστευτο: Ανθρώπινο μπαλόνι έγινε ο οδηγός φορτηγού

Ξεπερνά κάθε φαντασία το πρωτοφανές ατύχημα που είχε ένας οδηγός φορτηγού στη Νέα Ζηλανδία. Η ζωή του 48χρονου,  Στίβεν Μακ Κόρμακ, κινδύνευσε σοβαρά, όταν έπεσε πάνω σε σωλήνα που διοχέτευσε αέρα με τεράστια πίεση στο σώμα του.

Το αποτέλεσμα ήταν να μετατραπεί ο ίδιος σε… ανθρώπινο μπαλόνι!Ο οδηγός γλίστρησε και έπεσε ενώ στεκόταν δίπλα στο φορτηγό του, σπάζοντας ένα σωλήνα που τροφοδοτούσε με πεπιεσμένο αέρα το σύστημα φρένων του οχήματος. Ο σωλήνας τρύπησε τα οπίσθια του οδηγού που άρχισε να φουσκώνει σαν μπαλόνι.

Στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχε υγρό στους πνεύμονες και ότι ο αέρας είχε διαχωρίσει το λίπος από τους μύες. Ο οδηγός στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, γιατί ο αέρας δεν πέρασε στο αίμα του, πράγμα που θα απέβαινε μοιραίο για τη ζωή του.

Τα νέα νούμερα του Youtube!

Κάθε λεπτό που περνάει ανεβαίνουν στο YouΤube 48 ώρες βίντεο ενώ κάθε μέρα προβάλλονται 3 δις βίντεο!

To YouTube σπάει τα ρεκόρ του εαυτού του αφού σύμφωνα με τα στατιστικά της υπηρεσίας, κάθε λεπτό που περνάει οι χρήστες ανεβάζουν στην πλατφόρμα περίπου 48 ώρες βίντεο.

Αυτό σημαίνει οτι η υπηρεσία έχει μια αύξηση 37% σε σχέση με το περασμένο φθινόπωρο και 50% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο που ανέβαιναν περίπου 24 ώρες υλικού.

Επίσης εκτός από τα uploads των χρηστών φαίνεται πως και οι προβολές των βίντεο έχουν αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με πέρσι με αποτέλεσμα να προβάλονται συνολικά 3 δις βίντεο τη μέρα.

Ξεχνάμε τις μειώσεις διοδίων;

Τόσο τα έργα των νέων αυτοκινητοδρόμων, όσο και η μείωση των τιμών των διοδίων είναι κυριολεκτικά στον αέρα αφού οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες είναι σε οριακό σημείο.

'Οπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, οι τράπεζες θεωρούν οτι τα έργα δεν είναι βιώσιμα.

Κατά συνέπεια θεωρείται πολύ δύσκολο να ισχύσουν µειώσεις στα διόδια από τα τέλη Ιουνίου, όπως διέρρεαν πριν από µέρες από το υπουργείο Υποδοµών.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΒΡΕ ΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ .......... ???

Αγανακτισμένοι σε όλη την Ελλάδα

Χιλιάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν ειρηνικά χθες σε δεκάδες πλατείες της Ελλάδας, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους κατά της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, των πολιτικών και της διαφθοράς, μετά το κάλεσμα που ξεκίνησε μέσω διαδικτύου, στο πρότυπο των διαδηλώσεων του κινήματος 15Μ της Ισπανίας. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το κάλεσμά τους για σήμερα - και κάθε μέρα - στις πλατείες, στις 18.00... 

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Αγανακτισμένοι πολίτες» καλούν σε ειρηνικές διαδηλώσεις

Ειρηνικές διαδηλώσεις στα ισπανικά πρότυπα, οργανώνουν για αύριο το απόγευμα από τις 18.00, στις κεντρικές πλατείες των ελληνικών πόλεων, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και αλλού, ομάδες νεαρών ακτιβιστών πολιτών, υπό τον τίτλο «Αγανακτισμένοι Πολίτες».

Η έκκληση για συμμετοχή των πολιτών, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των νέων έναντι των μέτρων, που επιβάλλονται από το μνημόνιο, γίνεται μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.


Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».


Υπήρχε και γκρουπακι στο facebook αλλά το σβήσανε  !!!!! 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ..........

Ραγδαία αύξηση του δημοσίου χρέους της χώρας σημειώθηκε το Α΄τρίμηνο του 2011. Ειδικότερα στις 31 Μαρτίου 2011, ανήλθε σε 354,54 δισ. ευρώ και εκτοξεύτηκε στο 155,2% του ΑΕΠ. 

Σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2011 παρουσίασε αύξηση κατά 14,25 δισ. ευρώ, ενώ σε ετήσια βάση σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2010 (το χρέος ήταν 310,38 εκ. ευρώ), η αύξηση του δημόσιου χρέους φτάνει σε 44,16 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα παράλληλα με την εκρηκτική αύξηση του δημοσίου χρέους, παρατηρείται ενίσχυση και στο βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα του χρέους της Ελλάδας. Συγκεκριμένα μέσα σε έξι μόνο χρόνια οι λήξεις των ομολόγων αγγίζουν τα 200 δις ευρώ ή το 56,2% του συνολικού χρέους.

Αποζημίωση μαμούθ για την υπόθεση Λοϊζίδου καλείται να καταβάλει η Τουρκία

Αποζημίωση ύψους 1.300.000 ευρώ πρέπει να καταβάλλει η Τουρκία στην ελληνοκύπρια Λοϊζίδου και την ομάδα των ελληνοκυπρίων, που είχαν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το γεγονός ότι στερήθηκαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους μετά την τουρκική εισβολή στην βόρεια Κύπρο, το 1974.

Με προγενέστερη απόφαση του το Δικαστήριο στις 22 Σεπτεμβρίου 2009 είχε δικαιώσει την Λοϊζίδου και την ομάδα των ελληνοκυπρίων που είχαν προσφύγει στο Δικαστήριο, καταδικάζοντας την Τουρκία για παραβίαση του δικαιώματος στο σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και κατοικίας αλλά και για παραβίαση του δικαιώματος προστασίας της ιδιοκτησίας.

Ξεκινά το φόρουμ της e-G8 με τους κολοσσούς του διαδικτύου, λίγο πριν την G8

Στελέχη από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο -όπως οι Google, Facebook, Microsoft αλλά και ο ίδιος ο Ρ. Μέρντοχ- θα παρουσιάσουν τις οικονομικές ευκαιρίες που υπάρχουν στον παγκόσμιο ιστό από σήμερα μέχρι και αύριο στο φόρουμ e-G8. Σημειώνεται πως ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, έχει συμπεριλάβει στην ατζέντα της συνόδου κορυφής του G8, που θα διεξαχθεί δύο ημέρες αργότερα, το θέμα του διαδικτύου.

Μηνύει τον Τζορτζ Μπους για παράνομη κράτηση στο Γκουαντάναμο!

Αλγερινός που κρατήθηκε οκτώ χρόνια στη βάση του Γκουαντάναμο θα καταθέσει αγωγή κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Σαμπέρ Λάχμαρ είχε συλληφθεί στις 18 Οκτωβρίου 2001 στο Σεράγεβο, όπου διέμενε με τη Βόσνια σύζυγό του και των δύο ετών γιο του. Εκεί δίδασκε αραβικά σε ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο, το οποίο χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία.

Στην έξοδό του από την προσωρινή κράτησή του, τον ανέμεναν «αμερικανικά οχήματα», τόνισε ο ίδιος, και χωρίς να του δοθεί καμιά εξήγηση οδηγήθηκε στο Γκουαντάναμο.

Ο εισαγγελέας καλεί ως ύποπτους 25 προέδρους για τα "στημένα"!

Η υπόθεση με τα στημένα ματς που ερευνά η UEFA έχει μπει σε κρίσιμη καμπή αφού σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος αναμένεται να καλέσει 25 προέδρους ομάδων, 7 εκ των οποίων από τη Σούπερ Λίγκα ως ύποπτους.

Όπως αποκάλυψε η "Δίκη" του του Blue Sky 25 πρόεδροι ομάδων θα κληθούν εντός του Ιουνίου από την Εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος, προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι.

Τα αδικήματα που θα εξεταστούν είναι τρία: Στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Εκτός από τους 7 προέδρους της Σούπερ Λίγκας αναμένεται να κληθούν 12 της Β’ Εθνικής, 2 της Γ’ Εθνικής και 4 της Δ’ Εθνικής.

ΕΚΕΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΕΓΩ !!!! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Κατηγορούμενη γιατί οδηγάει αυτοκίνητο

Η Μάναλ αλ Σαρίφ, 32 ετών, σύμβουλος ασφαλείας συστημάτων πληροφορικής, συνελήφθη το Σάββατο στην πόλη Χομπάρ αφού ανέβασε στον ιστότοπο YouTube ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να οδηγεί.

Την κατηγορία της "υποκίνησης γυναικών" αντιμετωπίζει μία νεαρή γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία που συνελήφθη επειδή παραβίασε το νόμο ο οποίος απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΙ....

Κούκλες βρέφη για μητέρες που πενθούν

Έχουν χάσει τα παιδιά τους και ο πόνος σίγουρα είναι αβάσταχτος. Όμως τώρα προσπαθούν να ξεπεράσουν τον χαμό των παιδιών τους με... ψεύτικα.

Φύλο: θηλυκό. Βάρος: 5 κιλά. Χαρακτηριστικά: πολύ πλούσια γκαρνταρόμπα, μαλλιά πάντα τέλεια χτενισμένα, μάτια συνεχώς κλειστά. Η Άμπι ξεγελάει ότι είναι ένα μωρό, αλλά είναι μια κούκλα που η Εύα "υιοθέτησε", μετά το θάνατο της κόρης της.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η καλύτερη πρόταση γάμου όλων των εποχών – Εκπληκτικό video

Κινηματογραφική πρόταση γάμου από νεαρό Αμερικανό διεκδικεί βραβείο Όσκαρ ενώ έγινε παγκόσμιο hit στο internet με 2 εκατομύρια clicks σε μόλις τρεις ημέρες!

Η πρόταση-ταινία του Matt Still στην αγαπημένη του Ginny Joiner έχει εκπληκτικό σενάριο.

ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΨΑΡΙ ΣΤΗ ΣΥΚΙΑ

Το ψάρι με τα περίεργα χείλη και δόντια που έπιασε ο ψαράς από τη Συκιά, προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον. Οι φωτογραφίες του halkidikinews.gr έκαναν το γύρο του διαδικτύου και τα δόντια του ψαριού, που δεν είναι τέρας, αγαπήθηκαν…  από πολλούς.

Όπως αναφέρουν όλες οι ενδείξεις το ψάρι ονομάζεται «γουρουνόψαρο» ή « βαλιστής» και ζει σε εύκρατες και υποτροπικές θάλασσες. Λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας, εδώ και μερικά χρόνια έχει κάνει την εμφάνιση του και στη βόρεια Ελλάδα.


Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα σπάνιο είδος, που αν δεν ανέβαινε η μέση θερμοκρασία του πλανήτη δεν θα το βλέπαμε ποτέ στην Ελλάδα.

Δείτε και ένα μικρό βίντεο από το ψάρι που πιάστηκε στη Συκιά Χαλκιδικής.

 

ΠΗΓΗ  www.halkidikinews.gr

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Δείτε τη... δολοφονική καρατιά που έστειλε τον παίκτη στο νοσοκομείο

Στον "τελικό" του πρωταθλήματος Βελγίου η Γκενκ πήρε την ισοπαλία που χρειαζόταν και πανηγύρισε τον τίτλο, αλλά η στιγμή που θα μείνει χαραγμένη σε όλους είναι το "δολοφονικό" χτύπημα στον Μεντί Καρσελά που τον άφησε αναίσθητο.

Ο ποδοσφαιριστής της Σταντάρ Λιέγης έβγαινε στην κόντρα και ο Κρις Μαβινγκά αποφάσισε να τον σταματήσει με κάθε τρόπο.

Σήκωσε το πόδι και τον κλώτσησε με δύναμη στο κεφάλι. Ο Μαροκινός έπεσε αναίσθητος στο χορτάρι και άμεσα τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Οι υπόλοιποι παίκτες "πάγωσαν" βλέποντας την σοκαριστική εικόνα. Ο 21χρονος άσος έχει σπάσει το σαγόνι και τη μύτη του.

ΨΕΜΑΑΑΑΑ.......

Πρώτη η Ελλάδα σε διαφθορά και δωροδοκία στην Ευρώπη

Στην ετήσια ευρωπαϊκή έκθεση της Ernst & Young όπου εξετάζονται οι μεγάλες επιχειρήσεις της Ευρώπης, η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία στην απάτη.

Η έρευνα έγινε σε 25 χώρες και πήραν μέρος 2.365 στελέχη ευρωπαικών επιχειρήσεων.
 
Στον αντίποδα, οι πλέον αδιάφθορες χώρες εμφανίζονται να είναι η Νορβηγία και η Γαλλία, προφανώς η έρευνα έγινε πριν τη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν.
 
Εντυπωσιακό είναι το ότι το 60% των ευρωπαίων εργαζομένων θεωρεί πως η διοίκηση της εαιρίας του χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα για να ''πιάσει'' τους στόχους της.

Από Ιούλιο οριζόντιες μειώσεις και κατάργηση 13ου και 14ου μισθού

- Αυξημένα τα τέλη κυκλοφορίας και “ψαλίδι” σε επιδόματα
- Πιέσεις και για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων
- Νέα πιο σκληρά μέτρα για να πάρουμε την 5η δόση
- Δείτε όλα τα μέτρα αναλυτικά

«Σκληρό παζάρι» ανάμεσα σε υπουργείο Οικονομικών και τους ελεγκτές της τρόικα βρίσκεται σε εξέλιξη με έπαθλο την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου τον Ιούνιο.
 
Κρίσιμες θεωρούνται οι αποφάσεις για το φετινό «πακέτο» μέτρων, αφού η αστοχία στην μείωση του ελλείμματος απαιτεί πρόσθετα μέτρα, με τον πήχη να ανεβαίνει από 3 δισ. που είχε υπολογίσει η Κυβέρνηση, στα 7-6 δισ.

Πράσινος διαγωνισμός - Θα βραβευτεί η καλύτερη οικολογική δράση!

Καθαρό νερό από ανακυκλωμένο νερό της βροχής, φυτεύσεις σε κήπους και μπαλκόνια που θα μειώνουν τη θερμοκρασία το καλοκαίρι...

παρεμβάσεις σε κτίρια με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, είναι κάποιες από τις οικολογικές παρεμβάσεις που θα «κονταροχτυπηθούν» τις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο ενός «πράσινου διαγωνισμού» που διοργανώνει η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΡΑΪΚΕΡΣ ΣΤΗ Ν.ΥΟΡΚΗ Ο ΣΤΡΟΣ-ΚΑN

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος - Καν, ένας πολιτικός που είχε συνηθίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του να διαμένει σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων και να ταξιδεύει πάντα στην πρώτη θέση των αεροπλάνων, θα κρατηθεί το άμεσο προσεχές διάστημα στις διαβόητες φυλακές της πόλης της Νέας Υόρκης, στο νησί Ράικερς.

Την προφυλάκιση του Στρος - Καν αποφάσισε η δικαστής Μελίσα Τζάκσον, η οποία εξετάζει την υπόθεση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Μανχάταν, ενώ οι συνήγοροί του ζητούσαν να αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων. Ορίστηκε νέα δικάσιμος την Παρασκευή 20 Μαΐου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του γάλλου πολιτικού είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εφεσιβάλουν την απόφαση για αποφυλάκιση με εγγύηση. Αν η δικαστής επιμείνει στην απόφασή, τότε ο Στρος - Καν μπορεί να παραμείνει στις φυλακές της νήσου Ράικερς καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης του.

Το κτιριακό συγκρότημα των φυλακών Ράκερς, που βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια, είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν αστυνομικές σειρές στην τηλεόραση και στους λάτρεις των ταινιών με εγκλήματα στον κινηματογράφο, ως ο τόπος όπου κρατούνται οι ύποπτοι τέλεσης εγκληματικών πράξεων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους ή όπου εκτίονται σύντομες ποινές.

ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ


Εγώ είμαι με τον Στρος-Καν , ο άνθρωπος είναι αθώος , μια παρεξήγηση ήταν.

Από πληροφορίες που έχω μέσα από το ξενοδοχείο θα σας πω πως ακριβώς έγινε το όλο θέμα.

Βγήκε ο Στρος-Καν από το μπάνιο , με το μπουρνούζι , κανονικά και όχι γυμνός , τον είδε η καμαριέρα και άπλα πιάσανε την κουβέντα.

Πρώτος ξεκίνησε ο Στρος-Καν τις ερωτήσεις , από πού είσαι , πόσα χρόνια δουλεύεις στο ξενοδοχείο κτλ.

Μετά άρχισε η καμαριέρα τις ερωτήσεις , και εκεί έγινε το λάθος.

Αφού ρώτησε τι δουλειά κάνει στον Στρος -Καν , αυτός με όλη την καλή διάθεση προσπάθησε να της εξηγήσει , τις το είπε έτσι , τις το είπε αλλιώς το τι κάνει στην Ελλάδα και η καμαριέρα δεν καταλάβαινε και αναγκάστηκε ο καημένος να τις το κάνει λίγο πιο παραστατικά το τι κάνει στην Ελλάδα.

Μια απλή αναπαράσταση είπε να κάνει ο άνθρωπος και βρήκε τον μπελά του.

Η αθώωση του είναι 100% σίγουρη γιατί οι δικηγόροι του θα ακολουθήσουν αυτή την υπερασπιστική γραμμή και σίγουρα θα τον αθωώσουν οι δικαστές

ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ


Όλο το σχέδιο για τα μέτρα στο Κέντρο της Αθήνας

Μεταξύ των μέτρων είναι και η μετατροπή παλαιών ξενοδοχείων του κέντρου δε φοιτητικές εστίες. Συντονιστής των δράσεων θα είναι ο Θ.Πάγκαλος. Διαβάστε όλα τα μέτρα αναλυτικά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος θα είναι ο συντονιστής των δράσεων για το κέντρο της Αθήνας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία ήταν επίσης παρόντες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν ήταν:

Ηλεία: Έδειραν και δάγκωσαν μαθήτρια για σχόλιο στο facebook!

Στα άκρα έφτασε η "κόντρα" μεταξύ ανήλικων μαθητριών του Πύργου, που ξεκίνησε μέσα από το facebook...

Το βράδυ της Κυριακής (15-05-2011) τρεις 15χρονες μαθήτριες μαζί με τον 13χρονο αδελφό της μιας εξ αυτών, επιτέθηκαν σε συνομίλικη συμμαθήτρια τους στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανάσιου Πύργου και τη χτύπησαν σε βαθμό που να της προκαλέσουν ως και κατάγματα στο χέρι και στο πόδι!

Αιτία της επίθεσης φαίνεται πως ήταν η αντιπαράθεση με διάφορα σχόλια που είχε προηγηθεί μεταξύ των μαθητριών στο Facebook. Σύμφωνα με το iliatora.gr, μόλις οι δύο μαθήτριες είδαν το θύμα ειδοποίησαν την τρίτη συμμαθήτρια τους, αλβανικής καταγωγής, η οποία έσπευσε στο σημείο μαζί με τον αδελφό της και όλοι μαζί επιτέθηκαν στην 15χρονη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αλβανικής καταγωγής μαθήτρια φέρεται όχι μόνο να χτύπησε αλλά και να... δάγκωσε (!) το θύμα.
H τραυματισμένη μαθήτρια διεκομίσθη και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου του Πύργου ενώ οι ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και μετά τον όρισμο τακτικής δικάσιμου αφέθησαν ελεύθεροι.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΦΟΥΡΝΟΣ MΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΦΥΤΑ

Παρακάτω παρουσιάζεται ένα επιστημονικό πείραμα από μία κοπέλα.
Σε αυτό πήρε φιλτραρισμένο νερό και το χώρισε σε δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και το δεύτερο μέρος θερμάνθηκε μέχρι βρασμού σε φούρνο μικροκυμάτων.
Στη συνέχεια, μετά την ψύξη του, χρησιμοποίησε το νερό σε δύο ίδια φυτά για να δει αν θα υπήρχε καμία διαφορά στην ανάπτυξη μεταξύ του κανονικού βρασμένου νερού και του βρασμένου νερού σε φούρνο μικροκυμάτων.

Σκέφτηκε ότι η δομή ή η ενέργεια του νερού μπορεί να αλλοιώνεται από τον φούρνο μικροκυμάτων.
Όπως αποδείχθηκε έμεινε κατάπληκτη με τη διαφορά:



Τέλος σε κινητά και ασύρματα δίκτυα στα σχολεία, ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης

Το Συμβούλιο της Ευρώπης προτείνει απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων και των ασύρματων δικτύων στα σχολεία έπειτα απο εξέταση στοιχείων επιστημονικών μελετών. Σύμφωνα με τις μελέτες η έκθεση στην ακτινοβολία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των παιδιών.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης κατέληξε σε ψήφισμα το οποίο απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις κυβερνήσεις να λάβουν «όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία» καθώς επιστημονικές μελέτες έδειξαν οτι η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία συνδέεται με την αϋπνία, την κατάθλιψη, τον καρκίνο του εγκεφάλου και του δέρματος, την ανδρική στειρότητα και τη λευχαιμία.

Τα μέλη της επιτροπής του διεθνούς οργανισμού υπογραμμίζουν οτι οι αρχές δεν πρέπει να καθυστερήσουν στην απόφαση για απαγόρευση όπως έγινε και με την προστασία των πολιτών απο το παθητικό κάπνισμα ή με την απομάκρυνση καρκινογόνων πλαστικών καθημερινής χρήσης.

Προτείνουν επίσης τη ρύθμιση των συσκευών στα κατώτατα όρια εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και ενίσχυση της έρευνας για την κατασκευή λιγότερων επικίνδυνων κεραιών και ασύρματων δικτύων.

ΠΑΤΡΑ: Πρωτοφανής σεξουαλική κακοποίηση 8χρονου αγοριού

Συγκλονισμένοι είναι  οι γιατροί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας από την φρίκη που αντίκρυσαν εξετάζοντας ένα 8χρονο παιδί που εισήχθη εσπευσμένα με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του. Πρόκειται για μια από τις πλέον ανατριχιαστικές υποθέσεις που έχουν  κληθεί να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια και μια υπόθεση που αναμένεται να συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Τραγικό θύμα, της απίστευτης ιστορίας κακοποίησης είναι ένα 8χρονο παιδί από την Άρτα. Το παιδί μεταφέρθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στο Καραμανδάνειο με βαριάς μορφής διάτρηση εντέρου.

H διάτρηση είχε προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο που είχε σφηνωθεί στην πρωκτική του χώρα, ενώ η περίπτωση ατυχήματος χωρίς να έχει αποκλειστεί θεωρείται απίθανη.

Στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός και αμέσως οι γιατροί έσπευσαν να αντιμετωπίσουν την κρίσιμη αυτή κατάσταση καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του.

Το παιδί υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και αυτή τη στιγμή έχει διαφύγει τον κίνδυνο ενώ παρακολουθείται στενά απο ψυχολόγο.

Ήδη της υπόθεσης έχει επιληφθεί εισαγγελέας προκειμένου να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες της κακοποίησης.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Έχω δει πολλά γκρουπακια στο facebook , τα πιο πολλά , αν όχι όλα είναι άσχετα , αυτό εδώ όμως είναι " όλα τα λεφτά " !!!!!!

http://www.facebook.com/Stros.Kamariera

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Συνελήφθη ο Ντομινίκ Στρος Καν για απόπειρα βιασμού καμαριέρας!

Για απόπειρα βιασμού καμαριέρας συνελήφθη ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.

Τη σύλληψη του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Πολ Μπράουν, διευκρινίζοντας αρχικά ότι συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για σεξουαλική επίθεση και ότι ανακρίνεται, συμπληρώνοντας πως στη θα του ασκηθεί δίωξη για σεξουαλικό κακούργημα, απόπειρα βιασμού και ομηρία.

Οπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο 62χρονος Στρος-Καν συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο JFK ενώ είχε επιβιβαστεί σε αεροσκάφος της Air France με προορισμό το Παρίσι. Ωστόσο το αεροσκάφος τέθηκε σε αναμονή στο αεροδρόμιο και αστυνομικοί του Port Authority επιβιβάστηκαν σε αυτό για να τον θέσουν υπό κράτηση και να τον παραδώσουν σε ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΑΦΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ

Mεγάλη Παναγία-Ρεβενίκι είχε 41 νοικοκυριά και αποτελούσε τιμάριο του Ahmed γιου του Sole.
Τα Δουμπιά είχαν 16 νοικοκυριά και αποτελούσαν τιμάριο του Rahdane.
Ο Άγιος Μάμας το 1445 αποτελούσε ζεαμέτι του Defterdar Murad Bey και είχε 62 νοικοκυριά.
H Kαρκάρα-Σήμαντρα ήταν ακατοίκητη και υπαγόταν στον Άγιο Μάμα
Η Γαλάτιστα είχε 134 νοικοκυριά και ήταν ζεαμέτι του Defterdar Murad Bey .
Τα Σανά είχαν 4 νοικοκυριά ήταν ζεαμέτι του Defterdar Murad Bey
Σιδηροκαύσια, χάσι του σουλτάνου
Η Ορμύλια είχε 58 νοικοκυριά και αποτελούσε ιδιοκτησία του Yusuf γιου του Timurtas.
Ο Γαλαρινός είχε 8 νοικοκυριά.
Η Βρωμόσυρτα (Άγιος Παντελεήμονας) μαζί με τον Πολύγυρο αποτελούσαν τιμάριο του Sofi Hizir. Είχε 32 νοικοκυριά.
Ο Πολύγυρος είχε 10 νοικοκυριά και ήταν τιμάριο του Sofi Hizir. To 1455 δόθηκε μαζί με τη Μεγάλη Παναγία στον Selanikli Ahmed και στον γιο του Davud.

Ζουμπάτες-Τρίλοφος ζιαμέτι του Murad
To Ζαγκλιβέρι ήταν τιμάριο του Çavus Hızır είχε 16 νοικοκυριά।

Το Αδάμ είχε 16 νοικοκυριά
Η Πορταριά είχε 22 νοικοκυριά και ήταν ιδιοκτησία (mülk) του Ali Bey Şamlı subaşı της Θεσσαλονίκης।
ο Μυριόφυτο (Όλυνθος) ήταν τιμάριο του Ηasan είχε 20 νοικυριά.Το βυζαντινό χωριό Σιγίλου στην περιοχή της Νέας Τρίγλιας, είχε 9 νοικοκυριά.

Τα Βραστά είχαν 54 νοικοκυριά και αποτελούσαν τιμάριο του Σέρβου Νικόλα.To χωριό Άγιος Σώζων στην περιοχή της Ορμύλιας είχε 40 νοικοκυριά.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Handelsblatt προς Παπανδρέου: Χρεοκοπήσατε, παραδεχτείτε το!

Ανοιχτή επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου υπογράφει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Handelsblatt, ο οποίος απευθύνει έκκληση στον «Αξιότιμο κύριο πρωθυπουργό, αγαπητό κύριο Παπανδρέου» να δεχτεί την πικρή αλήθεια ότι «η βοήθεια δεν βοηθά». «Καμία άλλη δημοκρατική χώρα δεν πραγματοποίησε εν καιρώ ειρήνης κάτι αντίστοιχο», σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Το MEGA δίνει στο κοινό την απόφαση για ένα ακόμα επεισόδιο του «Ουκ»

Το MEGA πρωτοτυπεί και παραχωρεί στο κοινό την απόφαση για το ένα επιπλέον άπαιχτο επεισόδιο της animation σειράς «Ουκ». Εάν λοιπόν θέλετε μια τελευταία «δόση» θα πρέπει να καταθέσετε την «υπογραφή» σας στο mini site www.megatv.com/oyk. Το MEGA υπόσχεται ότι εάν συγκεντρωθούν 40.000 υπογραφές ο Χάρος, ο Μένιππος και ο Ερμής θα επιστρέψουν στις οθόνες μας. Πρόκειται για μια μοναδική άπαιχτη ιστορία με τον Μένιππο, το Χάρο και τον Ερμή, τους τρεις πιο εναλλακτικούς χαρακτήρες της ελληνικής τηλεόρασης.

Το «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» είναι η πρώτη ελληνική σειρά animation που προβλήθηκε στην τηλεόραση και συμπλήρωσε με επιτυχία δύο κύκλους τη σεζόν 2010-2011. Η σειρά, από την πρώτη στιγμή, απέκτησε πολλούς fans και στο διαδίκτυο σημειώνοντας πολλά κλικ στο web tv.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ !!!!!!!!!!!!! ΘΑΥΜΑΑΑΑΑ !!!!!!

Εδώ και 3 μέρες βλέπω να δουλεύουν ξανά στον δρόμο.


Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μια οφθαλμαπάτη , ξέρετε , όπως αυτούς στην έρημο που βλέπουν οάσεις , αλλά σήμερα επειδή παραλίγο να πέσω πάνω σ ένα φορτηγό ( πολύ καλά μέτρα ασφαλείας ) κατάλαβα ότι τελικά είναι αλήθεια.

ΘΑΥΜΑ  !!!!  ΘΑΥΜΑ !!!!!!!!!

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΓΩ....

H Microsoft αγόρασε το Skype για 8,5 ΔΙΣ Δολάρια... 
 
Επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων ωρών, η Microsoft ανακοίνωσε και επισήμως την εξαγορά του Skype, έναντι 8,5 δισ. δολαρίων! Στο εν λόγω ποσόν περιλαμβάνεται και η υποχρέωση αποπληρωμής των χρεών της εταιρείας (775 εκ. δολάρια), δίνοντας στην εξαγορά τον τίτλο του «μεγαλύτερου deal» στην ιστορία της Microsoft. Εφεξής το Skype θα δραστηριοποιείται ως μια νέα επιχείρηση μέσα στη Microsoft, υπό τη διεύθυνση του τωρινού CEO του, Tony Bates.

Οι ωραιότερες παραλίες στον κόσμο σύμφωνα με το National Geographic

To National Geographic συγκέντρωσε σε ένα top 10 τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο. Αχανείς αμμουδιές, πράσινα νερά, μεγάλα κύματα, πλούσια βλάστηση, είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τις παρακάτω παραλίες αγαπημένους προορισμούς.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

«Χάλκινοι» Έλληνες μαθητές στις Φυσικές Επιστήμες

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν τρεις μαθητές του 2ου Πειραματικού Λυκείου της Αθήνας στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών. Οι μαθητές κλήθηκαν να συναγωνιστούν μαθητές από 20 χώρες σε πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας.

Η Αναστασία Σεραφειμίδου, ο Αντώνης Καρτέρης και ο Φαίδων Ανδριόπουλος, μαθητές της Β και Α Λυκείου αντίστοιχα, κατέκτησαν την τρίτη θέση στην
9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών που πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία. Οι δύο μαθητές, Αντώνης και Αναστασία είχαν διακριθεί πέρσι και στον Πανελλήνιο διαγωνισμό. Στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό συμμετείχαν 40 ομάδες από 20 χώρες.

Ένοχοι Κεντέρης, Θάνου, Τζέκος

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο Κώστας Κεντέρης, η Κατερίνα Θάνου και ο Χρήστος Τζέκος για την πολύκροτη υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Το δικαστήριο έκρινε πως το ατύχημα δεν συνέβη ποτέ, ενώ ένοχοι κρίθηκαν και οι επτά γιατροί του ΚΑΤ για ψευδομαρτυρία σχετικά με την παραμονή των δύο αθλητών στο νοσοκομείο.

Την ίδια τύχη είχαν και οι δύο δήθεν αυτόπτες μάρτυρες. Ο τότε προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος, κρίθηκε ένοχος για κατοχή και διακίνηση απαγορευμένων ουσιών.

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη προσωρινά, με την υπεράσπιση των τριών κατηγορουμένων να ζητά επιείκεια στην ποινή, κάνοντας λόγο για πρότερο έντιμο βίο: "Έχουν τιμήσει την Ελλάδα".
Το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθεί η ποινή τους, η οποία πάντως θα είναι εφέσιμη.

Πηγή: Sport24.gr

Σε διαδικτυακό video club μετατρέπεται από σήμερα το YouTube

Aπό σήμερα μία νέα εφαρμογή του YouTube κάνει πρεμιέρα στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μέχρι πρότινος είχαν τη δυνατότητα να «ανεβάζουν» και να παρακολουθούν δωρεάν εκατομμύρια ερασιτεχνικά βίντεο. Πλέον θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πάνω από 3.000 νοικιασμένες κινηματογραφικές ταινίες του Χόλιγουντ. 

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις για παράνομη συλλογή προσωπικών δεδομένων

Πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ επέβαλε σε ασφαλιστική εταιρεία η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για παράνομη συλλογή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ασφαλισμένης της. Ισόποσο πρόστιμο επιβλήθηκε και σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για παράνομη διαβίβαση ιατρικού φακέλου στην ασφαλιστική εταιρεία χωρίς να ενημερώσει την ενδιαφερόμενη ασφαλισμένη και την Αρχή.

Ειδικότερα, ασφαλισμένη το 1995 υπέγραψε συμβόλαιο νοσοκομειακής περίθαλψης. Δέκα χρόνια μετά (16/09/2005) η ασφαλισμένη ζήτησε να αποζημιωθεί για τα έξοδα που κατέβαλε για χειρουργική επέμβαση στο εξωτερικό.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΡΑΝΤΙΖΟΥΝ


 Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μας ραντίζουν διάφορα ώστε όλα αυτά που ζούμε να τα περνάμε τελείως αδιάφορα.

Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω , από το λεφτά υπάρχουν  , από το ότι σε 100 μέρες θα τα είχε στρώσει όλα ο Γιωργάκη μας.

Βατοπέδι , siemens , υποβρύχια κτλ κτλ κτλ , που δεν έγινε ούτε θα γίνει τίποτα.

Ο άλλος δήλωσε ότι πήρε 200.000 ευρό από την siemens , έκανε ψευδή πόθεν έσχες και τον τιμώρησαν με 7500 ευρό πρόστιμο !!!!!!!!   σιγά ρε παιδιά , τον σακατεψατε.

Μας έχει γίνει πλέον συνήθεια να ακούμε για εκατομμύρια ευρό ( δισεκατομμύρια δραχμές δηλαδή ) σε σκάνδαλα και δεν τρέχει τίποτα , λες και γίνονται κάπου μακριά από μας , λες και βλέπουμε τον σεισμό στην Ιαπωνία και λέμε  δε βαριέσαι , είμαστε μακριά δεν μας επηρεάζει

Ο κόσμος έχει σαλτάρει , ακούει όλα αυτά και δεν αντιδρά και μετά του βγαίνουν τα νεύρα αλλού. Στη γυναίκα του , στα παιδιά του , στους φίλους του , παντού. Σκεφτείτε λίγο τον εαυτό σας και θα δείτε ότι έχετε αλλάξει προς το χειρότερο , νεύρα άγχος κτλ

Μας έχουν βάλει και ζούμε όλοι σε μια τρομοκρατία , τώρα θα χάσω τη δουλεία μου , τώρα θα μου κόψουν την σύνταξη , θα πτωχεύσει η Ελλάδα , θα χάσω τα ελάχιστα χρήματα που έχω στην τράπεζα κτλ.

Η Ελλάδα είναι υπό διαλύσει , δεν λειτουργεί τίποτα , από την υγεία , την παιδεία , όλοι χρωστάνε , δεν υπάρχει Δήμος που να μην χρωστάει , δεν υπάρχει επιχειρήσει να μην χρωστάει  , αλλα……………………….ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ

 ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ , ΤΑ ΕΙΠΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΑ

Δωρεάν εξετάσεις για μελάνωμα και άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος

Η Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα. Είναι καλό όλοι μας να ενημερωθούμε. Δέκα είδη καρκίνου “χτυπούν” τους Ευρωπαίους

Αυτό είναι το Pc των 17€!

Μία πρωτότυπη δημιουργία υπολογιστή που σίγουρα θα βολέψει πολλούς χρήστες αλλά και ίσως ανοίξει το δρόμο του internet στις φτωχές χώρες του πλανήτη.

Αρχίζει αύριο η απογραφή

Θα κρατήσει μέχρι τις 24 Μαΐου. Θα υπάρξουν υψηλά πρόστιμα σε όσους δεν απογραφούν. Χρηστικές πληροφορίες για την απογραφή.

Ξεκινά την Τρίτη 10 Μαΐου η γενική απογραφή που θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου και στόχο έχει την εξαγωγή συμπερασμάτων για την πληθυσμιακή, κοινωνική και οικονομική ταυτότητα της χώρας.

Θα κατασκευάζονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στην Κρήτη!

Μία τεράστια συμφωνία έχουν έρθει για να κλείσουν στο νησί οι επικεφαλής γερμανικής εταιρίας...

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας έχουν ως στόχο στο μέλλον και την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς η συμφωνία αφορά τον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι Edwin Kohl και Jeroen Haberland, πρόεδρος της εταιρίας "Mia electric GmbH" και διευθυντής της εταιρίας Circadian Solar αντίστοιχα είναι από χθες το βράδυ στην Κρήτη, σύμφωνα με το flashnews.gr, με στόχο να συζητήσουν για την εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων φωτοβολταϊκών συγκεντρωτών.

Πανικός στη Ρώμη από πρόβλεψη για μεγάλο σεισμό στις 11 Μαΐου!

Να ερημώσει αναμένεται η ιταλική πρωτεύουσα την ερχόμενη Τετάρτη καθώς στην Ιταλία έχει επικρατήσει πανικός από πρόβλεψη “συγχωρεμένου” εδώ και χρόνια “επιστήμονα” για σεισμό στις 11 Μαΐου.

Εδώ και μήνες σύμφωνα με το Reuters σελίδες στο Ίντερνετ, blogs και κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν την πρόβλεψη του Ραφαέλε Μπεντάντι για πολύ μεγάλο σεισμό στη Ρώμη την παραπάνω ημερομηνία.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η ενδοσχολική βία στην Ελλάδα

Δραματική αύξηση σημειώνουν τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας στα ελληνικά σχολεία, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που δείχνουν πως τουλάχιστον 10% έως 15% των μαθητών έχουν πέσει θύματα συστηματικής βίας από συμμαθητές τους, ποσοστό άνω του 5% έχουν παραδεχθεί ότι έχουν ασκήσει κάποια μορφή ενδοσχολικής βίας, ενώ στη συντριπτική τους πλειονότητα οι μαθητές δηλώνουν ότι έχουν γίνει μάρτυρες επεισοδίων ενδοσχολικής βίας.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Έκτακτη σύσκεψη για την βία – Στο τραπέζι η αναβολή και η ματαίωση των πλέι-οφ!

Τα συνεχόμενα κρούσματα βίας και η απάθεια που δείχνουν τόσο η ΕΠΟ όσο και η Σούπερ Λιγκ οδήγησαν σε έκτακτη σύσκεψη την ηγεσία την αθλητική ηγεσία της χώρας, η οποία σκέφτεται την αναβολή των πλέι-οφ.

Στη σύσκεψη μετέχουν ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος,  ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης και ο ΓΓΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής και στο τραπέζι έχει τεθεί η αναβολή διεξαγωγής των πλέι οφ, επειδή ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκα δεν έχουν κάνει τίποτα για την καταπολέμηση της βίας!
 
Τα όσα έγιναν πρόσφατα στον τελικό του Κυπέλλου αλλά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν μέσα στη σεζόν έχουν ταρακουνήσει, φαίνεται, επιτέλους την Πολιτεία που για λόγους ασφαλείας σκέφτεται την αναβολή των πλέι-οφ ακόμα και την ματαίωση τους. 
 
Υ. Γ. Το  ΕΚΤΑΚΤΟ μ άρεσε !!!!! 
Τώρα κατάλαβαν τι γίνεται ?????

Με τη διαθήκη του προικίζει τις νύφες του χωριού του!

Τριάντα πέντε χρόνια τώρα οι μέλλουσες νύφες από το χωριό Απεσωκάρι της Μεσσαράς απολαμβάνουν τους όρους της πρωτότυπης διαθήκης του συντοπίτη τους που απεβίωσε το 1975.

Ο άνδρας της ιστορίας όπως αναφέρει το cretalive,gr δεν παντρεύτηκε ποτέ ούτε έκανε παιδιά, δημιούργησε όμως μια πολύ μεγάλη περιουσία.

Στην πρωτότυπη διαθήκη του, ο τοπικός ευεργέτης αφήνει το κληροδότημα του για να προικίζει τις νύφες του χωριού του που δεν κατάφερναν να πάρουν πτυχίο!

Η περιουσία του αποτελείται από πλήθος ακινήτων και εμπορικών καταστημάτων κυρίως στην πόλη του Ηρακλείου, και αποφέρει ένα μεγάλο ποσό από μισθώματα.

Μοναδικός όρος στη διαθήκη του είναι αυτά τα χρήματα να κρατούνται σε ένα λογαριασμό και στο τέλος κάθε χρονιάς να κατανέμονται ισόποσα σε όλες εκείνες της κοπέλες από το Απεσωκάρι, που παντρεύονταν στη διάρκεια του έτους.

Απαραίτητη προϋπόθεση, η νύφη να μην διαθέτει κάποιο πτυχίο! Τα χρήματα αρχικά τα διαχειρίζονταν η κοινότητα του χωριού και στη συνέχεια μετά την κατάργηση των κοινοτικών συμβουλίων η Ενορία της εκκλησίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δύο (μέχρι στιγμής) νύφες για φέτος θα πάρουν το αξιοσέβαστο ποσό των περίπου 40.000 ευρώ, η καθεμία!