Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΚΕΙ ??? Ο ΚΟΣΜΟΣ ( ΚΑΙ ΕΓΩ ) ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΠΛΕ ΑΚΡΙΔΑΣ. ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ. ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΠΑΟΚ ?

Να υπάρχει ΠΑΟΚ και μετά το βράδυ της Τετάρτης”

Ανακοίνωση για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό σχετικά με την συμπεριφορά του κόσμου εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στην Χιλή ο Κοντρέρας.

Αναλυτικά
:

Πώς θα υποβάλλονται οι αιτήσεις-δηλώσεις των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Η προθεσμία είναι από τις 10 έως τις 25 Φεβρουαρίου. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες.

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2011 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

ΒΡΕ ΚΑΤΙ ΛΑΘΗ......

Στρατιώτης άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 αμάχους

Σομαλός στρατιώτης σκότωσε τουλάχιστον 17 αμάχους και τραυμάτισε περισσότερους από 50, όταν άνοιξε πυρ, κατά τα φαινόμενα, κατά λάθος!

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Μπαναντίρ, νότια της πρωτεύουσας Μογκαντίσου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν τον στρατιώτη που βρισκόταν στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, να ανοίγει κατά λάθος πυρ, μέσα στο πλήθος, με ένα αντιαεροπορικό ΖU- 23 σοβιετικής κατασκευής.

Έρχονται φρούτα στα σχολεία της χώρας

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τις προσεχείς ημέρες θα προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός, ώστε να επιλεγεί ο κατάλληλος φορέας εκτέλεσης του έργου.

Δρομολογήθηκε η υλοποίηση του προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία από τα συναρμόδια υπουργεία. Κατά το πρώτο έτος εφάρμογής του, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στους πρώην νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και αφορά 1542 δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, καθώς και 282.366 μαθητές.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Γιάννης Κουτσούκος: "η χώρα μας συμμετέχει ενεργά στην ευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία, για δύο λόγους.

Πρώτον, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων από την παιδική ηλικία ενθαρρύνει την υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών και καταναλωτικών προτύπων, καταπολεμά την παχυσαρκία, περιορίζει σοβαρά προβλήματα υγείας στην ενήλικη ζωή. Δεύτερον, η εφαρμογή του προγράμματος θα ενισχύσει τη διάθεση φρούτων και την οικονομική θέση των παράγωγών μας".

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ,ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΗΔΑΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πηδήματος λαγών!

Πυρετωδώς προπονούνται δεκάδες λαγοί στη Βρετανία για να μην ντροπιαστούν στους παγκόσμιους αγώνες πηδήματος που θα γίνουν στο Γιόρκσαιρ. Οι πιο απειλητικοί αντίπαλοι είναι οι Σουηδοί...

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Χάιλαντερ! Έπεσε από 300 μέτρα – τον βρήκαν όρθιο να διάβάζει χάρτη!

Μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα βρέθηκε ομάδα διασωστών στη Σκοτία. Ένας ορειβάτης έπεσε από βουνό ύψος 305 μέτρων. Όταν τον βρήκαν στεκόταν στα δύο του πόδια και διάβαζε τον χάρτη.

Σύμφωνα με το BBC ο 35χρονος που έκανε αναρρίχηση μαζί με άλλα 25 άτομα έχασε την ισορροπία του σε βουνοκορφή των Χάιλαντς και έπεσε στο κενό. Αμέσως ειδοποιήθηκε βοήθεια και το ελικόπτερο άρχισε να ψάχνει για το .. πτώμα του.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

∆ιαφορετικά µεγέθη!

Ο Μήτρογλου  χρειάζεται δώρο ένα  πιο σφιχτό λάστιχο στο  σορτσάκι του...
Αυτούς τους ποδοσφαιριστές έχουµε, αυτούς τους παράγοντες, αυτούς τους διαιτητές, αυτό το ποδόσφαιρο µας αξίζει. Και για του λόγου το αληθές, δεν έχουµεπαρά να διαβάσουµε τα όσα υποστήριξε χθες, ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιµιτζόγλου, ο Κώστας Μήτρογλου. Και όλα αυτά να τα συγκρίνουµε µε αυτόπου έκανε ο Μέσι και την αντίδραση της ποδοσφαιρικής οµοσπονδίας της Ισπανίας.Τι έκανε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη; Σήκωσε τη φανέλα, στο µατς µε τη Ρασίνγκ Σανταντέρ, και από κάτω φορούσε µια άλλη που επάνω έγραφε «Χρόνια πολλά µαµά». Γι’αυτή τουτην κίνηση τιµωρήθηκε για δυσφήµηση του αθλήµατος µε χρηµατικό πρόστιµο 2.000 ευρώ. Σιγά το ποσό, θα πει κάποιος.

Σίγουρα. Οµως το ζητούµενο, για την οµοσπονδία της Ισπανίας δεν ήταν να βάλει το χέρι της βαθιά στην τσέπη του πλουσιοπάροχα αµειβόµενου παίκτη. Αλλά να τον συνετίσει.

Χθες ο Μήτρογλου, συνεπικουρούµενος από τον πρόεδρο του Πανιωνίου Γεράσιµο Βεντούρη, υποστήριξε πως «για όλα φταίει η µόδα». Μέσα σε αυτές τις πέντε λέξεις συνοψίζεται το νόηµα όσων κατέθεσε στον αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σιµιτζόγλου ο ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου Κώστας Μήτρογλου, θέλοντας να δικαιολογήσει τον απρεπή – όπως του χρεώνουν – πανηγυρισµό µετάτο γκολ στον αγώνα µε τον Παναθηναϊκό.

Ο παίκτης τουΠανιωνίου, για του λόγου το αληθές, εµφανί στηκε και χθες στο εισαγγελικό γραφείο φορώντας ένα από τα αγαπηµένα του «χαµηλοκάβαλα» παντελόνια,θέλοντας να δείξει µε τον δικό του τρόπο ότι είναι πιστός οπαδός αυτής της τάσης της µόδας. Ο Κ. Μήτρογλου αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση µε τη συµπεριφορά του να προκαλέσει αντιδράσειςµέσα στον αθλητικόχώρο και αναφερόµενος στην επίµαχη σκηνή, φέρεται να υποστήριξε ότι το σορτς τού... έπεσε στη διάρκεια των πανηγυρισµών και των σφικτών εναγκαλισµών του µε οπαδούς της οµάδας του Πανιωνίου. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να τουαποσταλεί και τοβίντεοτου ποδοσφαιρικού αγώνα, ενώκαι ο πρόεδρος του Πανιωνίου Γεράσιµος Βεντούρης βεβαίωσε τον εισαγγελέα ότι ο ποδοσφαιριστής δεν µπόρεσε να σηκώσει το σορτσάκι του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισµών!

Από την πλευρά του, οεισαγγελέας θα αξιολογήσει τις καταθέσεις και το βίντεοπροκειµένου να αποφασίσει αν στοιχειοθετείται ή όχι εις βάρος του ποδοσφαιριστή κάποια αξιόποινη πράξη.


ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ
Ο Μέσι αφιέρωσε στη µητέρα του και τιµωρήθηκε, ο Μήτρογλου µίλησε για µόδα και αποχώρησε...

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Η ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ


Το περιστατικό διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 26/1/2011 πίσω από το πάρκο της Νέας Ελβετίας όπου υπάρχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και κάποιοι χώροι του Δήμου Θεσσαλονίκης για αθλοπαιδιές καθώς και κάποια οικόπεδα του Δήμου που τα περιφράζει όποιος θέλει.
Εμφανίζονται δύο μηχανές της ομάδας ΔΥΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας που τους βλέπουμε να συνομιλούν με κάποιους Ρομά που έχουν εγκατασταθεί εδώ και καιρό σε κάποιο από τα περιφραγμένα οικόπεδα, και έχουν βρωμίσει τον χώρο όπου αθλούνται και μικρά παιδιά.
Η συζήτηση γίνεται μεταξύ δύο πενηντάρηδων που αθλούνται στον παραπάνω χώρο.
-        Επιτέλους ήρθαν να τους διώξουν
-        Όχι δεν μπορούν είναι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορούν να τους διώξουν από την Ελλάδα.
-        Και ποιος είπε να τους διώξουν από την Ελλάδα, να τους συλλάβουν για το αδίκημα που κάνουν αυτή τη στιγμή της καταπάτησης δημόσιας περιουσίας.
-        Δεν μπορούν γιατί πληρώνουν ενοίκιο στον άλλο που τα έχει περιφράξει
-        Πολύ καλά ας αποδείξουν ότι πληρώνουν ενοίκιο
-        Σιγά μην και τους δίνει απόδειξη.
-        Άρα λες ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι αστυνομικοί.
-        Έτσι μου φαίνεται.
-        Να σε ρωτήσω αν εγώ έρθω στο διπλανό οικόπεδο και κτίσω ένα σπίτι εμένα μπορούν να με συλλάβουν και να με πάνε αυτόφωρο?
-        Φυσικά και μπορούν, δεν θα έχεις άδεια από την πολεοδομία να κτίσεις σε οικόπεδο που δεν σου ανήκει.
-        Αν κάνω κι εγώ μια παράγκα?
-        Έλα τώρα μπορείς να ζήσεις εσύ σε παράγκα? Δεν τους λυπάσε τους καημένους. Θα πρέπει να τους βρούμε ένα μέρος να τους το παραχωρήσουμε για να εγκατασταθούν.
-        Εμένα γιατί δεν μου βρίσκει η πολιτεία ένα μέρος να μου το παραχωρήσει και επειδή δεν μ’ αρέσει να μένω σε παράγκα θα κτίσω ένα σπίτι θα πληρώσω για την άδεια και όλους τους φόρους το ΙΚΑ και όλα τα σχετικά.

Αυτό είναι το κράτος μας, αυτό είναι το κράτος που μας ταιριάζει όταν δεν είναι αυτονόητο, ότι η δημόσια περιουσία δεν μπορεί να καταπατείται, η μίσθωση αποδεικνύεται με μισθωτήρια συμβόλαια που έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και ότι αφού το κράτος δεν μπορεί να παραχωρήσει οικόπεδα σε όλους τους πολίτες που δεν έχουν σπίτι δεν μπορεί να το κάνει μόνο για κάποιους.

ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΚΥΝΔΥΝΕΥΟΥΝ

Σήμερα διάβασα στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος ένα άρθρο που αναφέρονταν σε ένα μύκητα τον Ceratocystis platani που καταστρέφει τα πλατάνια. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα την εξάπλωση του μεταχρωματικού έλκους η οποία οφείλεται στην εξάπλωση του παραπάνω μύκητα αποφασίστηκε πέραν των άλλων η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης σε όλη την Ελλάδα με την λήψη κατάλληλων δειγμάτων που θα σταλούν στους φυτοϋγειονομικούς ελεγκτές στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του ΕΘΙΑΓΕ.

Ι.Μ.Δ.Ο. & Τ.Δ.Π.
Τήλ: +30 210 7784 850
FAX: +30 210 7784 602
Δ/νση:Tέρμα Αλκμάνος,115 28,
Ιλίσια, Αθήνα, Ελλάδα
Επειδή τα πλατάνια της πλατείας είναι στοιχείο της ταυτότητας του χωριού και θα πρέπει να τα προσέχουμε σαν κόρη οφθαλμού, αν παρατηρήσουμε κάτι σ’ αυτά καλό θα ήταν να ενημερώσουμε το Δασαρχείο ή και να επικοινωνήσουμε με το παραπάνω

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο Ροναλντίνιο σκοράρει σουτάροντας πίσω από την εστία!!!

Ο Ροναλντίνιο έχει ανεβάσει στροφές προκειμένου να εμφανιστεί έτοιμος στις υποχρεώσεις της σπουδαίας ομάδας του Ρίο και σε αυτήν την προσπάθεια, έχει καταπλήξει τους συμπαίκτες σκοράροντας πίσω από την εστία!

Έγιναν λιγο μούσκεμα......

Πόσο εντυπωσιακή μπορεί να είναι μια υποθαλάσσια έκρηξη...

Δείτε το μέγεθός της σε σχέση με αυτό του πλοίου για να καταλάβετε.

Θεσσαλονίκη: ''Διέσυρε'' τη φίλη του στο facebook!

Άνοιξε προφίλ με τα στοιχεία της και έβαζε αγγελίες ερωτικού περιεχομένου...

Δράστης ένας 45χρονος και θύμα μία 33χρονη, που ειδοποιήθηκε από φίλους της για τα όσα συνέβαιναν εν αγνοία της στο ίντερνετ. Ο 45χρονος χωρίς την έγκρισή της, είχε δημιουργήσει προφίλ στο facebook με τα στοιχεία της και είχε αναρτήσει αγγελίες ερωτικού περιεχομένου σε ανάλογης θεματολογίας ιστοσελίδες.

Η 33χρονη έκανε καταγγελία στην αστυνομία και ακολούθησαν στοχευμένες διαδικτυακές έρευνες και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του δράστη και να διαπιστωθεί ότι πρόκειται για 45χρονο κάτοικο της πόλης.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός Η/Υ, ο οποίος εξετάζεται. Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι εκβίαζαν για 5 χρόνια ανήλικο - Του είχαν πάρει 6.000€!

Το θύμα για 5 ολόκληρα χρόνια ζούσε φοβισμένο και έψαχνε τα χρήματα που του ζητούσαν οι εκβιαστές του...

Από τη μια μια συμμορία τριών ανηλίκων που υπό την καθοδήγηση ενός ενήλικα, εκβίαζε, απειλούσε και έκλεβε χρήματα. Από την άλλη ένα φοβισμένο παιδί που τα τελευταία χρόνια τους έδινε χρήματα και κοσμήματα για να ζήσει. Ο εφιάλτης του, ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες στην οδό Μοναστηρίου.

Πως εκπαιδεύονται οι κινέζες G.I. Jane! Απίστευτο βίντεο

Ο Σοβιετικός μπαμπούλας έπαψε να υπάρχει για τους Αμερικανούς με την πτώση του τείχους. Η Ρωσία είναι για αυτούς πλέον ένας δυνατός αντίπαλος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι η “τρομερή ανίκητη αρκούδα” του παρελθόντος.

Ο αντίπαλος για τις ΗΠΑ, είναι ο κοιμώμενος (μέχρι πρόσφατα) γίγαντας που λέγεται Κίνα.

Και από ότι φαίνεται στην Αμερική, έχουν καταλάβει ότι με την Κίνα δεν μπορεί κάποιος να αστειευτεί. Και πώς να το κάνει άλλωστε όταν τα τελευταία στοιχεία λένε ότι ο στρατός (μόνο ο στρατός) που μπορεί η Κίνα να συγκεντρώσει σε περίπτωση κρίσης ξεπερνάει τα 650 εκατομμύρια φαντάρους.

"'Επρεπε να είχα διδάξει καλύτερα τον Γιώργο", δηλώνει ο καθηγητής του στο πανεπιστήμιο



Ονομάζεται Ρίτσαρντ Γουλφ και είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αμχερστ της Μασαχουσέτης. 'Ηταν και καθηγητής του νυν πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου. Ακούστε τι λέει για τον μαθητή του!

"Η Ελλάδα λέει ο κ. Γούλφ θα μπορούσε να λύσει τα προβλήματά της αν φορολογούσε τον πλούτο. Ο πλούτος είναι άνισα κατανεμημένος στην Ελλάδα". Και συνεχίζει: "Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου ήταν μαθητής μου στο πανεπιστημιο Αμχερστ της Μασαχουσέτης". Στο σημείο αυτό μια φοιτήτρια του λέει: "Θα έπρεπε να είχατε κάνει καλύτερη δουλειά". Και ο καθηγητής Γουλφ της απάντησε: "Ναι. θα έπρεπε να τον είχα διδάξει καλύτερα".

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ

Το 30% των torrents περιέχουν κακόβουλο λογισμικό !

Πολλά από τα αρχεία torrents που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν περιέχουν αυτό που γράφουν στον τίτλο τους.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έκανε το πανεπιστήμιο Universidad Carlos III de Madrid τo περιεχόμενο των αρχείων torrents που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε site όπως το Mininova και το Piratebay, απέχει πολύ από την ονομασία τους.

Ορόσκο όπως λέμε Μέσι - Δείτε το εκπληκτικό γκολ του νεαρού

Ο νεαρός παίκτης της ομάδας νέων της Βενεζουέλας διέσχυσε το μισό γήπεδο, πέρασε 5 αντιπάλους και με καταπληκτικό σουτ "κάρφωσε" τη μπάλα στο παράθυρο...

Ο Γιοχάντρι Ορόσκο σημείωσε ένα γκολ που θύμισε Μέσι στα καλά του και "πνίγηκε" στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Δείτε το καταπληκτικό τέρμα στην αναμέτρηση των ομάδων νέων Βενεζουέλας και Περού.


Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Κολυμπούσε ασταμάτητα επί 9 ημέρες για να βρει παγόβουνο εξαιτίας μας

Το επικό ταξίδι της πολικής αρκούδας, που διέσχισε κολυμπώντας 687 χιλιόμετρα στη θάλασσα βόρεια από την Αλάσκα, οφείλεται στις κλιματικές αλλαγές και στο λιώσιμο των πάγων.

Η επιστημονική ομάδα του γεωολόγου ερευνητή George M. Durner τυχαία είχε επιλέξει την συγκεκριμένη αρκούδα παλαιότερα και της είχε βάλει συσκευή GPS για να μελετήσουν τις κυνηγετικές της συνήθειες.
 
Όπως δήλωσε ο ερευνητής, η αρκούδα αναγκάστηκε να κολυμπήσει συνεχόμενα 232 ώρες σε νερά θερμοκρασίας 2-6 βαθμών Κελσίου.
 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες το ταξίδι αυτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για την αρκούδα που έχασε το 22% του βάρους της.

ΣΙΓΑ ΤΟ ΦΑΟΥΛΤΑΚΙ ΜΩΡΕ.....

Δείτε ένα από τα πιο "εγκληματικά" φάουλ στην ιστορία

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι φίλαθλοι σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην Αυστραλία όταν είδαν τον Κέβιν Μούσκατ να κάνει ένα φάουλ σε αντίπαλο του, που θα δικαιολογούσε ακόμα και την δια βίου αποβολή του από το άθλημα.

Ο παίκτης των Melbourne Victory στην προσπάθεια του να ανακόψει την πορεία του αντιπάλου του, Άντριαν Ζάχρα των Melbourne Hearts προχώρησε σε μια εγκληματική κίνηση. Ο ποδοσφαιριστής είναι πλέον αντιμέτωπος με τιμωρία αποκλεισμού 6 αγωνιστικών.

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Συστήνεται Οικονομική Αστυνομία

Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο προβλέπει τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Και οι δύο αυτές υπηρεσίες που θα είναι Πανελλαδικής εμβέλειας θα υπάγονται στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και θα εποπτεύονται από τον Αρχηγό του Σώματος, ενώ θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με 242.650 ευρώ για το 2011 και με 212.000 για το 2012.

Η νυχτερινή οδήγηση ισοδυναμεί με τη "μεθυσμένη"

Ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε οδηγούς που επιλέγουν να οδηγήσουν για περισσότερες από δύο ώρες χωρίς διάλλειμα το βράδυ, επισημαίνοντας πως είναι σαν να οδηγούν υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές των πανεπιστημίων της Ουτρέχτης και του Μπορντό μετά από έρευνα που διενήργησαν σε 14 υγιείς οδηγούς ηλικίας 21 έως 25 ετών, οι οποίοι κλήθηκαν υπό την παρουσία και εποπτεία επιτηρητή να οδηγήσουν για δύο έως οκτώ ώρες με σταθερή ταχύτητα 130 χιλιομέτρων στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι μετά από μόλις δύο ώρες στο τιμόνι, οι οδηγοί έκαναν τα ίδια λάθη που θα έκαναν αν είχαν ποσότητα 0,05% αλκοόλ στο αίμα τους. Στις τρεις ώρες, η απόδοση τους στην οδήγηση είχε μειωθεί σε ποσοστό που αντιστοιχούσε σε ποσότητα αλκοόλ 0,08% στο αίμα, ενώ στις 4,5 ώρες τα λάθη από την κούραση αναλογούσαν σε αλκοόλ 0,10%.

"Οι οδηγοί θα πρέπει να παίρνουν πολύ στα σοβαρά τη νύστα τους στο τιμόνι, καθώς αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες δυστυχημάτων στους δρόμους. Δυστυχώς όμως δεν συνειδητοποιούν μερικές φορές τη νύστα τους, τη μειωμένη εγρήγορση και την έλλειψη αντανακλαστικών. Διάφορα πράγματα, όπως η ακρόαση δυνατής μουσικής ή το άνοιγμα του παραθύρου, δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Αυτό που συστήνουμε, είναι να μην οδηγούν συνεχόμενα τη νύχτα πάνω από δύο ώρες", ανέφεραν οι ερευνητές.

Εισηγήθηκαν μάλιστα ότι αυτό το όριο θα πρέπει να θεσμοθετηθεί και επίσημα από τις εθνικές νομοθεσίες ώστε να περιοριστούν οι θάνατοι και τα δυστυχήματα κυρίως στις εθνικές οδούς.

Το ένα πέμπτο του συνόλου των ατυχημάτων στους δρόμους σύμφωνα με εκτιμήσει οφείλεται στη νύστα, με τις έρευνες να έχουν δείξει πως ένας στους τρεις οδηγούς παραδέχεται ότι οδηγεί νυσταγμένος το βράδυ, ενώ τρεις στους τέσσερις ότι οδηγούν κουρασμένοι.

Στην πράξη, οι περισσότεροι οδηγοί οδηγούν περισσότερες από τρεις ώρες συνεχόμενα τη νύχτα, ενώ κανονικά, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα έπρεπε να σταματούν κατά καιρούς για να πιουν ένα καφέ ή ακόμα και για να πάρουν έναν υπνάκο.

ΕΤΣΙ..... !!!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

Πρόστιμο 1.200 ευρώ γιατί πήγε το φαγητό στο φούρνο!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Οι άνδρες του ΣΔΟΕ αυτή τη φορά δεν έπιασαν λαυράκι αλλά... δύο χοιρινά μπούτια!

Το περιστατικό συνέβη στην Πάτρα.

Πόσο ζει ένα burger; Το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» έκανε ένα πείραμα...

Τι διάρκεια ζωής έχει ένα burger; Το  Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα  ξεκίνησε ένα πείραμα αγοράζοντας διαφορετικά είδη χάμπουργκερ από όλες τις μεγάλες εταιρείες fast food στην Ελλάδα, τα οποία άφησε για μήνες σε θερμοκρασία δωματίου: αντίθετα με ότι θα είχε συμβεί με τις κανονικές τροφές, κανένα από τα χάμπουργκερ δεν μύρισε, ούτε παρουσίασε εμφανή σημάδια αλλοίωσης. Τρεις μήνες μετά, το κρέας, το τυρί και το ψωμί των προϊόντων διατηρούν το χρώμα και την αρχική μορφή τους…

Στη ΝΕΤ την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου (23.00) θα δούμε το φακό του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα να παρακολουθεί τακτικά τα αναλλοίωτα χάμπουργκερ, ορισμένα από τα οποία ταξίδεψαν με τον Στέλιο Κούλογλου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρουσιασθεί το φαινόμενο και στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, όπου αυτό το καιρό δίνεται η μεγάλη μάχη για ένα άλλο βασικό πρόβλημα της σύγχρονης διατροφής: τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα.

Monopoly μόνο για... Κομμουνιστές


Μπορεί από το 1935 που πρωτοκυκλοφόρησε μέχρι σήμερα να έχει πουλήσει πάνω από 275 παιχνίδια σε όλο τον κόσμο και να έχει βγει σε δεκάδες εκδόσεις, ωστόσο, η Monopoly απέκτησε πλέον και... κομματική ταυτότητα! Ο λόγος για το Queue, το επιτραπέζιο που απευθύνεται μόνο σε Κομμουνιστές.

Θεσσαλονίκη: Κατέλαβαν λεωφορεία διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση των εισιτηρίων

Στην κατάληψη περίπου 20 λεωφορείων του ΟΑΣΘ προχώρησαν μέλη της κίνησης ''Επιβάτες Θεσσαλονίκης'', επειδή αυξήθηκαν τα εισιτήρια από τα 60 στα 80 λεπτά του ευρώ.

Οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό στα λεωφορεία, τα οποία συνέχιζαν το δρομολόγιο, μοίρασαν στους επιβάτες έντυπο υλικό και αυτοκόλλητα που έγραφαν «Πάρτε πίσω το χαράτσι» και τους προέτρεπαν να μην πληρώσουν εισιτήριο.
 
Το μέλος του συντονιστικού των Επιβατών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι αν αυξηθεί το εισιτήριο έστω και κατά ένα λεπτό τα μέλη της Κίνησης δεν θα πληρώνουν ή θα εξακολουθούν να καταβάλλουν το αντίτιμο των 60 λεπτών που ισχύει σήμερα.
 
Ζητούν, μεταξύ άλλων, δημόσια αστική συγκοινωνία με φθηνό εισιτήριο, δωρεάν μετακίνηση για φοιτητές, μαθητές, ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και για τους εργαζόμενους από και προς τις δουλειές τους.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΤΥΧΙΑ

Εξερράγη το λάστιχο και τον διαμέλισε!

Ένας 54χρονος εργάτης και πατέρας δύο παιδιών βρήκε τραγικό θάνατο όταν την ώρα που προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε γερανοφόρο όχημα, εξερράγη το λάστιχο του οχήματος...

Ο άτυχος εργαζόμενος επέβαινε στο βαρύ όχημα μαζί με έναν συνάδελφό του, με τον οποίο εργάζονταν στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα. Από άγνωστη αιτία το γερανοφόρο ακούμπησε σε καλώδιο της ΔΕΗ και από την επαφή τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο 54χρονος μαζί με τον συνάδελφό του προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά, όμως το ελαστικό εξερράγη με αποτέλεσμα ο άτυχος άντρας να διαμελιστεί.

Από την έκρηξη τραυματίσθηκε και ο δεύτερος εργάτης, ο οποίος ωστόσο υπέστη ισχυρό σοκ όταν είδε τον τραγικό χαμό του συναδέλφου του. Ο τραυματίας νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ η Αστυνομία ερευνά για τις συνθήκες που προκάλεσαν το περιέργο δυστύχημα.

Συμβουλές για τα μικρόβια που απειλούν τα παιδιά μας

Με το μήνυμα : “Βγάλτε τα παιδιά από τη γυάλα”, αποφεύγετε τις αντιβιώσεις και επιμείνετε στο πλύσιμο των χεριών.

Αυτός είναι και ο τίτλος του βιβλίου της λοιμωξιολόγου κυρίας Ράπτη, στο οποίο συμβουλεύει τους γονείς να μην κάνουν χρήση αντιμικροβιακών καθαριστικών στο σπίτι και να μην κάνουν υπερβολική χρήση αντιβιοτικών.

Θαμμένος θησαυρός 20 δις ευρώ

''Τα κοιτάσματα χρυσού, άργυρου, χαλκού, νικελίου και χρώμιου της Βόρειας Ελλάδας ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ και μπορούν να δώσουν δουλειές και να μας βγάλουν από την κρίση''

Με αυτά τα χαρακτηριστικά λόγια ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Κ.Παπαβασιλείου, τονίζει στην Ελευθεροτυπία την ανάγκη αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Βόρειας Ελλάδας.
 
Αποκαλύπτει μάλιστα πως η απραξία στερεί από την περιοχή επενδύσεις τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ σε πρώτη φάση, αλλά και τη δημιουργία εκατοντάδων θέσεων εργασίας αφού ήδη υπάρχουν δύο πολύ σοβαρές προτάσεις, έτοιμες να φέρουν άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα, για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού στην Ολυμπιάδα, στο Στρατώνι και στο Πέραμα της Θράκης.
 

ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

ΔΕΚΟ ζητούσε 2 εκ. ευρώ για... γάλα και... ταγέρ! 

Δημόσια Υπηρεσια ζήτησε 500 χιλιάδες ευρώ για μηχάνημα κοπής χλοοτάπητα ενώ σε ΟΤΑ προκηρύχθηκε διαγωνισμός 110.000 ευρώ για.. χριστουγεννιάτικα φωτάκια!

Και ενώ “βουλιάζουμε” δεν φαίνεται να αλλάζουμε. Το πάρτι στην κρατική μηχανή συνεχίζεται όπως δείχνει ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής. Συμφωνα με αυτό αμετανόητοι κρατικοί “μανδαρίνοι” κάνοντας χρήση κωδίκων που μονο οι ίδιοι γνωρίζουν τι αφορουν συνεχίζουν να σχεδιάζουν διαγωνισμούς – πιθανον εισπράτοντας γερές προμήθειες - για προϊόντα που στοιχίζουν πανάκριβα και θα μείνουν στοιβαγμένα σε αποθήκες.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ουίσκι 115 ετών

Ουίσκι 115 ετών εκτιμούν ότι ανακάλυψαν ερευνητές στην Ανταρκτική, κάτω από την καλύβα του εξερευνητή Έρνεστ Σάκλετον, ο οποίος το 1907 επιχείρησε, ανεπιτυχώς, με την ομάδα του να κατακτήσει το Νότιο Πόλο.

Τα έντεκα μπουκάλια ουίσκι Mackinlays, που χρονολογούνται από το 1896 – 1897, βρέθηκαν το 2010, τέλεια διατηρημένα, σε ένα κιβώτιο και καθώς η θερμοκρασία στο σημείο που “κρύβονταν” δεν ξεπερνούσε τους -30 βαθμούς Κελσίου, αν τα κουνούσε κανείς, μπορούσε να ακούσει τον ήχο του ουίσκι μέσα στο μπουκάλι.
Επειδή πάντως θεωρήθηκε, ότι το περιεχόμενο δεν μπορεί να επιστρέψει στη Σκοτία με εμπορική πτήση, τα μπουκάλια "ταξίδεψαν" με ιδιωτικό τζετ.


Εκεί, σε αποστακτήριο της Σκοτίας το ουίσκι θα μελετηθεί και θα δοκιμαστεί σε εργαστήριο επί έξι εβδομάδες, πριν επιστραφεί στην καλύβα του Σάκλετον, στο Κέιπ Ρόιντς του Ρος Άιλαντ.

Ο Σάκλετον και η ομάδα του έφτασαν πολύ κοντά στον στόχο τους να κατακτήσουν το Νότιο Πόλο, αλλά 160 χιλιόμετρα πριν φτάσουν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αποστολή τους, γιατί είχαν ξεμείνει από προμήθειες.

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου από 24 ως 31 Ιανουαρίου

Σε 65 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα θα μπορούν να απευθύνονται οι γυναίκες άνω των 15 ετών στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο.

Επισκέψεις χωρίς ραντεβού καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (24-31/01/11) πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας θα δέχονται τα παρακάτω νοσοκομεία:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!!!

Η γυναίκα που αυτο-χαστουκίζεται γιατί δεν ελέγχει το αριστερό της χέρι – Δείτε το video

Μία εγχείριση για την επιληψία την άφησε με ανεξέλεγκτο αριστερό χέρι και πόδι και εκτός του ότι αυτοτραυματίζεται με χαστούκια, πολλές φορές ''ανεξαρτητοποιείται'' και το πόδι της που αντί να στρίψει δεξιά στρίβει αριστερά και η γυναίκα κάνει κύκλους.

Πρόκειται για την 55χρονη Karen Byrne από το New Jersey, που υποφέρει από το σπάνιο σύνδρομο του ''εξωγήινου χεριού'' , που σημαίνει σε απλά λόγια ότι το αριστερό της χέρι και το αριστερό της πόδι συμπεριφέρονται σαν να ελέγχονται από εξωγήινη νοημοσύνη.

Οι περισσότεροι θάνατοι βρεφών οφείλονται σε κακοποίηση από τους γονείς

Παγκόσμιο φαινόμενο η κακοποίηση παιδιών. Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η πιο συχνή συνέπεια της κακοποίησης των παιδιών.

Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου το 68% κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων σε παιδιά μικρότερα των δύο χρόνων, σε όλο τον κόσμο, οφείλονται σε κακοποίηση από τους γονείς.

Στην Αγγλία εκτιμάται ότι 1 στα 1000 παιδιά όλων των ηλικιών κακοποιείται σοβαρά, ενώ στις ΗΠΑ, μόνο το 2006 καταγράφηκαν 905.000 περιπτώσεις κακοποίησης ή παραμέλησης παιδιών, όπου το 64,1% αφορούσαν παραμέληση, το 16% σωματική βία, το 8,8% σεξουαλική βία, το 6,6% ψυχολογική βία και το 15,1% άλλες μορφές κακοποίησης.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζει η καθηγήτρια παιδιατρικής στο ΑΠΘ, Φανή Αθανασιάδου-Πιπεροπούλου, σε ομιλία της στην 21η Επιστημονική Ημερίδα "Επίκαιρα Θέματα στη Παιδιατρική", την οποία διοργανώνει αύριο (22-01-2011) στη Θεσσαλονίκη η Β΄ Παιδιατρική Κλινική του ΑΧΕΠΑ.

Άνοιξαν 1.808 βιοτεχνίες και έκλεισαν 3.872 το 2010 - Δραματικά στοιχεία

Μεγαλώνει η ψαλίδα μεταξύ των βιοτεχνικών επιχειρήσεων που κλείνουν με τις επιχειρήσεις που ανοίγουν κάθε χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Τα λουκέτα αυξάνουν με εντεινόμενους ρυθμούς κάθε χρόνο όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία ιδρύσεων/διακοπών λειτουργίας επιχειρήσεων του Μητρώου-μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ''που αποδεικνύουν ότι η πορεία συρρίκνωσης της ελληνικής βιοτεχνίας κινείται με εντεινόμενους ρυθμούς'' όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ε ΚΑΙ ? ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ? ΠΑΛΙ ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ SIEMENS

Αποκαλύπτεται φαγοπότι εκατομμυρίων ευρώ - 80 σκάνδαλα στην Υγεία!

- Μόνο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ζημιά 1,5 εκατ,. ευρώ!
- Περίπου 1 εκατ. σε γάζες, επιδέσμους και όργανα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης!
- Η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Ζαλάδα προκαλούν τα εκατομμύρια που έκαναν φτερά από τους επιτήδειους της υγείας οι οποίοι έβαλαν το λιθαράκι τους για να φτάσει το ΕΣΥ λίγο πριν την κατάρρευση.

ΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΗ

Μία γυναίκα ''συνελήφθη'' από την κάμερα ασφαλείας εμπορικού κέντρου τη στιγμή που ''βουτάει'' στο συντριβάνι απορροφημένη στέλνοντας μήνυμα από το κινητό της.

Αμέσως μετά απτόητη και μουσκεμένη φεύγει για να καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά των υπευθύνων του εμπορικού κέντρου στην Πενσυλβάνια.
 
 
 

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ


Σε πιάνει θλίψη βλέποντας την ασχήμια που άφησε πίσω ο κατασκευαστής εργολάβος του δρόμου στην είσοδο του χωριού. Πέρα από το ότι το έργο σταμάτησε παρά τις διαβεβαιώσεις ότι υπήρχαν οι πιστώσεις για την ολοκλήρωσή του, έγινε πολύ κακό για το “σχεδόν” τίποτα. Κατά την γνώμη μου με πολύ μικρότερες παρεμβάσεις θα μπορούσε να γίνει μια διασταύρωση που θα εξυπηρετούσε την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο.
Τώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι Βρασταμινοί για να αποκαταστήσουμε ένα μέρος από την καταστροφή είναι να οργανώσουμε δεντροφύτευση στα πρανή των νέων χαράξεων ζητώντας την συνδρομή του δασαρχείου να μας δώσουν τα δενδρύλλια που θα είναι κατάλληλα για το συγκεκριμένο μέρος.
Περιμένω προτάσεις σχόλια από ευαισθητοποιημένους Βρασταμινούς για την οργάνωση της δεντροφύτευσης.

Λάρισα: Του έκλεισε ραντεβού μέσω facebook και έστειλε να τον δείρουν!

Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν χρήστη του ίντερνετ που προσπάθησε να κλείσει ραντεβού μέσω της δημοφιλούς σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο άτυχος άνδρας συνομιλούσε μέσω του facebook με μία κοπέλα και κανόνισαν να συναντηθούν σε μία καφετέρια της Λάρισας.

Ωστόσο ενώ περίμενε να δει την κοπέλα με την οποία φλερτάρει, σύμφωνα με το thebest.gr, στο ραντεβού πήγε ο αγαπημένος της με τρεις φίλους του και τον ξυλοκόπησαν. Αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει στο χειρουργείο του νοσοκομείου της πόλης.

Πάτρα: Έδερνε για ώρες τον πελάτη του!

Ο λόγος για έναν ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ από την Οβρυά της Πάτρας, που κλείδωσε μέσα στο μαγαζί και χτυπούσε για ώρες έναν άτυχο πελάτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πελάτης που έπαιζε ΚΙΝΟ και αφού είχε ήδη χάσει και πληρώσει 600 ευρώ, ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να συνεχίσει να παίζει και να τον πληρώσει συνολικά στο τέλος.

Σύμφωνα με το thebest.gr, όταν το χρέος έφτασε τα 1700 ευρώ, ο πελάτης αρνήθηκε να καταβάλει τα οφειλόμενα και ισχυρίστηκε ότι χρωστούσε μόνο τα μισα...

Μετά από λογομαχία ο παίκτης ζήτησε χρόνο προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα και μαζί με τον πράκτορα πήγαν οδικώς σε δύο μαγαζιά γνωστών του προκειμένου να ζητήσει δανεικά.

Ο παίκτης που δεν κατάφερε να μαζέψει τα χρεωστούμενα επέστρεψε μαζί με τον ιδιοκτήτη στο πρακτορείο, όπου ο τελευταίος σε έξαλλη κατάσταση τον κλείδωσε και μαζί με άλλους τρεις άρχισαν να τον χτυπούν αλύπητα.

Μετά από ώρες και αφού χρειάστηκε να μεσολαβήσουν οι γονείς του παίκτη πείστηκε να τον ελευθερώσει με τη δέσμευση ότι θα του καταβληθούν  τα χρήματα.

Ο ιδιοκτήτες μετά από την καταγγελία συνελήφθη.

Καταγγέλλει προπηλακισμούς από... παλαιστές ο Ποικιλίδης

Το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Ποικιλίδης αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στη φισούνα του Γ. Καραϊσκάκης, με πρωταγωνιστές ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο.

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης που ήταν μέσα στη φισούνα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έδωσε την δική του θέση για τα όσα έγιναν, μιλώντας στον Sport 103:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΡΑΛΛΥ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ




 Έπειτα από απόφαση της ΕΠΑ / ΕΘΕΑ , ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αγώνων Ράλι για το κύπελλο Β.Ελλάδος. Κύριο χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς , είναι οι δυο αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι , πράγμα που δεν είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια , όπως και ένας καινούργιος αγώνας που προστίθεται στο καλαντάρι , αυτό του Ράλι σπριντ Ξάνθης. Ας δούμε αναλυτικά λοιπόν το πρόγραμμα , που  συμπεριλαμβάνει   8 αγώνες ,   4 αγώνες   Ράλι    και 4 αγώνες σπριντ.
 1) 19 - 20 Μαρτίου Ράλι Θερμαϊκού που διοργανώνεται από τον ΑΟΘ με συντελεστή 2 2) 16 - 17 Απριλίου Ράλι Φίλιππος που διοργανώνεται από την Λ.Α.Βέροιας με συντελεστή 2 3) 21 - 22 Μαΐου Ράλι Κένταυρος που διοργανώνεται από την Λ.Α. Βόλου με συντελεστή 3       και μετράει και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ασφάλτου. 4) 4 - 5 Ιουνίου Ράλι Σπριντ Κοζάνης που διοργανώνεται από τον Σ.Μ.Α.Κοζάνης με συντελεστή 1   5) 23 - 24 Ιουλίου Ράλι Σπριντ Ξάνθης που διοργανώνεται από την Α.ΛΕ.Ξάνθης με συντελεστή 1 6) 17 - 18 Σεπτεμβρίου Ράλι Δ.Ε.Θ. που διοργανώνεται από τον Α.Ο.Θ. με συντελεστή 3 και   μετράει   στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ασφάλτου. 7) 8 -9 Οκτωβρίου Ράλι Σπριντ Αλεξανδρούπολης που διοργανώνεται από τον Ο.Φ.Α.Αλεξ/πολης     με συντελεστή 1 8) 29 - 30 Οκτωβρίου Ράλι Σπριντ Πτολεμαΐδας που διοργανώνεται από την Α.Λ.Πτολεμαΐδας με      με συντελεστή 1

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ !!

Ότι η «πενία τέχνας κατεργάζεται» το γνωρίζαμε. Απλά τώρα μάθαμε ότι το ίδιο κάνει και η… αναδουλειά!

Η Βόιτεκ Βασιλέφσκι, πολωνικής καταγωγής ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στη μακρινή Αυστραλία, είδε και απόειδε από την οικονομική κρίση (ναι, έχει φθάσει μέχρι και εκεί) και αποφάσισε να κάνει κάτι τολμηρό: να προσφέρει κούρεμα από γυμνόστηθες καλλονές!

Οι… ζουμερές κομμώτριες περιποιούνται τους πελάτες φορώντας μόνο το απαραίτητο εσώρουχο, χρεώνοντας 60 δολάρια Αυστραλίας για ένα απλό κούρεμα!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΚΑΡΛΟΣ

 ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΚΟΡΝΕΡ

Απελπισμένη παντρεμένη

Γράμμα μιας απελπισμένης παντρεμένης, σε περιοδικό πληροφορικής!

Aγαπητό PC- Solutions,

Πέρσι, έκανα αναβάθμιση από το Αρραβωνιαστικός 5.0 στο Σύζυγος 1.0 και παρατήρησα πως το καινούριο πρόγραμμα άρχισε να κάνει αναπάντεχες αλλαγές στα λογιστικά φύλλα, περιορισμένη πρόσβαση στις εφαρμογές λουλουδιών και χρυσαφικών που παλιότερα, στην έκδοση Αρραβωνιαστικός 5.0, δούλευαν απρόσκοπτα.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ KAMA SUTRA

Το κάμα σούτρα των χάκερ






Το κάμα σούτρα των χάκερ
Μόλις έλαβες ένα email που γράφει στον τίτλο ότι περιέχει συμβουλές για τις στάσεις του κάμα σούτρα, σωστά; Και θέλεις να το ανοίξεις, έτσι;
Επειδή το κάμα σούτρα "πουλάει", έτσι και οι χάκερ αποφάσισαν να το εκμεταλλευτούν για να μεταδώσουν κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών.

Το email που στέλνεται από υπολογιστή σε υπολογιστή έχει ένα συνημμένο αρχείο με το όνομα kamasutra.pps.exe. Οι χρήστες θεωρούν ότι είναι μια απλή παρουσίαση powerpoint με όλες τις στάσεις του σεξ όμως στην ουσία είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα το οποίο στόχο έχει να "κάνει σεξ" με τον τραπεζικό λογαριασμό και τον υπολογιστή σας.

Το πονηρό της υπόθεσης είναι ότι όντως θα δείτε το Powerpoint με τις στάσεις του σεξ (όπως απεικονίζονται και παραπάνω) όμως παράλληλα θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας ο ιός Troj/Bckdr-RFM με τον οποίο οι χάκερ μπορούν να έχουν τον έλεγχο του υπολογιστή σας απομακρυσμένα.

Από τη στιγμή πουθα αποκτήσουν τον έλεγχο του υπολογιστή σας μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για να στέλνουν spam, να κλέψουν τους κωδικούς σας από υπηρεσίες, τράπεζες και πιστωτικές κάρτες και να καταγράφουν όλες σας τις κινήσεις στο διαδίκτυο.

Αξίζουν όλα αυτά για να δείτε 10 στάσεις του Κάμα Σούτρα που είναι κλεμένες από το αντίστοιχο βιβλιαράκι τσέπης που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία; Σίγουρα όχι...
Σίμος Κοσμετάτος

ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΛOG !!!!!!

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αστυνομία τροφίμων

Έβαλε… αυτοκαλάθι!

Είναι από τα περιστατικά που λες «δε γίνονται»…

Ο λόγος για ένα… αυτοκαλάθι που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του ΝΒΑ με δράστη τον Σέρβο διεθνή Ντάρκο Μίλισιτς!

Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, ο Μίλισιτς της Μινεσότα διεκδικούσε την μπάλα σε τζάμπολ στη γραμμή των ελευθέρων βολών από τον αρκετά κοντύτερο του ΑΛ Θόρντον των Ουίζαρντς.

Αν και ήταν βέβαιο πως θα το κέρδιζε, ο ίδιος έδειξε… υπερβάλλον ζήλο με αποτέλεσμα (χωρίς φυσικά να το έχει προβλέψει) η μπάλα να διαγράφει τροχιά προς το καλάθι της ομάδας του!


Αποτέλεσμα; Πέτυχε ένα καλάθι… μείον 2 πόντων!

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

Στους υπολογιστές τους εντοπίστηκε πορνογραφικό υλικό, αλλά και λογισμικό για την ηλεκτρονική διάθεση αυτού.

Υπόθεση ηλεκτρονικής διακίνησης παιδικής πορνογραφίας διερευνούν οι αστυνομικές αρχές της συμπρωτεύουσας, με τη σύλληψη τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων και μιας γυναίκας.

Οι τρεις δράστες, ηλικίας 32,38, 31 ετών, είχαν στους υπολογιστές τους πορνογραφικό υλικό, ενώ διέθεταν και λογισμικό για την διάθεση του υλικού αυτού στο ίντερνετ.

Συγκεκριμένα στο σπίτι του 32χρονου βρέθηκαν  δύο σκληροί δίσκοι, οι οποίοι περιείχαν πλήθος αρχείων, που περιλάμβανε βίντεο και φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο σπίτι της 38χρονης βρέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής με αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων και τέλος στο σπίτι του 31χρονου εντοπίστηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας σκληρός δίσκος, όπου εντοπίστηκαν ίχνη αρχείων παιδικής πορνογραφίας.

Κομπίνα εκατομμυρίων στο ΙΚΑ μέσω internet

Η συνολική ζημία για το ΙΚΑ υπολογίζεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη για τους δράστες υπολογίζονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά την υποβολή δώδεκα (12) μηνύσεων που κατατέθηκαν από τον Διοικητή του ΙΚΑ, πραγματοποίησε συνολικά 62 έρευνες σε ολόκληρη την επικράτεια και συγκεκριμένα στους Νομούς Αττικής, Θεσ/νίκης, Καβάλας, Ξάνθης, Αχαΐας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Πιερίας, Πρέβεζας, Σερρών.

Λύθηκε το μυστήριο του “Ιρλανδού Γίγαντα”!

Διακόσια χρόνια μετά το θανάτο του και τα μακάβρια γεγονότα που τον ακολούθησαν, το μυστήριο λύθηκε από τους επιστήμονες.

Ο Τσαρλς Μπερν που γεννήθηκε το 1761 στην Ιρλανδία ήρθε στο Λονδίνο για να αναζητήσει την τύχη του και αμέσως κίνησε το ενδιαφέρον. Ο λόγος ήταν το φοβερό ύψος του που πλησίαζε τα τρία μέτρα. Λέγεται ότι μπορούσε να ανάψει το τσιγάρο του από τις λάμπες του δρόμου που τις έφτανε.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ NIK OZ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και στον προπονητή της ομάδας μας "ΕΛΠΙΣ ΒΡΑΣΤΩΝ" δεν μπορώ όμως  να πω το ίδιο και για κάποιους από τους φιλάθλους που παρακολουθούσαν το παιχνίδι με το ΓΟΜΑΤΙ.

Η συμπεριφορά προς τους διαιτητές και ειδικά προς τον ένα βοηθό, ήταν απαράδεκτη και μόνο άγχος και εκνευρισμό μπορούσε να μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας. Πρέπει οι φίλαθλοι που πάνε στο γήπεδο να έχουν στο μιαλό τους ότι άν θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να χειροκροτούν και να επευφημούν μόνο τις καλές ενέργειες των παιδιών, και σήμερα έκαναν αρκετές και πέτυχαν δύο εξαιρετικά και με ομαδικές ενέργειες γκόλ.

Στο επόμενο λοιπόν παιχνίδι ας αφήσουμε τους παίχτες μας να παίξουν και να ευχαριστηθούν πρώτα αυτοί το παιχνίδι και να τους χειροκροτήσουμε για την πιθανή νίκη και να τους πούμε δεν πειράζει σε πιθανή ήττα γιατί όλα είναι μέσα στο παιχνίδι.

Και εμείς οι φίλαθλοι να πάμε στο γήπεδο μόνο για να ευχαρηστηθούμε το παιχνίδι και να μη ασχολούμαστε με τους διαιτητές που τη μια θα μας αδικίσουν και την άλλη θα μας βοηθήσουν.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ο Έλληνας Μαραντόνα

Ο μύθος που έχτισε φορώντας τα ποδοσφαιρικά παπούτσια ακολουθεί τον “Νουρέγιεφ” του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ισπανός αρθρογράφος κάνει λόγο για φαινόμενο και αναφέρει τον Βασίλη Χατζηπαναγή ως τον Έλληνα Μαραντόνα. Δείτε βίντεο.

500.000 νέους άνεργους μέσα στο 2011 “βλέπουν” ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Εάν η αύξηση της ανεργίας στο 13,5 με βάση τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας προκάλεσε εντύπωση

τότε η αύξηση στο 22% μέσα στους επόμενους 12 μήνες όπως προβλέπουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μάλλον προκαλεί σοκ.
Μέσα στο 2010 οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά περίπου 200.000, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις όμως προβλέπουν ότι οι άνεργοι μέχρι τα τέλη του 2011 θα φτάσουν τους 1.150.000 από 684.000 που τους υπολογίζει σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία.
Όλα αυτά χωρίς να υπολογίσει κανείς τους part time εργαζόμενους ή όσους δουλεύουν ανασφάλιστοι ή με μισθούς πείνας...

Εκατοντάδες βρέφη είναι νεκρά σε χωματερές και υπονόμους

Η είδηση που έρχεται από το Πακιστάν έχει προκαλέσει ανατριχίλα στην διεθνή κοινή γνώμη. Εκατοντάδες βρέφη πετάγονται σε χωματερές και υπονόμους γιατί οι οικογένειες δεν έχουν... λεφτά.

Μέσα σε μια χωματερή στο Καράτσι βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες δύο νεογέννητα βρέφη, όπως και εκατοντάδες άλλα στο Πακιστάν, όπου η οικονομική κρίση σπρώχνει όλο και περισσότερες οικογένειες στην βρεφοκτονία.

"Εφαγε" σφαίρα στο κεφάλι αλλά φταρνίστηκε και... σώθηκε!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί σε ιταλικό νοσοκομείο όταν είδαν να μεταφέρεται εκεί άνδρας με σφαίρα στο κεφάλι αλλά λίγα λεπτά αργότερα να την... βγάζει μόνος του!

Ενας ιταλός εξέπληξε τους γιατρούς νοσοκομείου, όταν φτερνίστηκε και έβγαλε από τη μύτη του τη σφαίρα που είχε δεχτεί λίγη ώρα νωρίτερα στο κεφάλι.

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ

Πρέπει να είναι το 5ο τον τελευταίο μήνα στο ίδιο σημείο 
Να δω πότε θα κάνουν κάτι για αυτό το σημείο , μια πινακίδα , η να " φάνε " λίγο την στροφή.
Βέβαια οι πιο πολλοί τρακαρουν εκεί γιατί τρέχουν , αλλά σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει.
Το σημείο αυτό βρίσκετε ανάμεσα Κέλλι - Βράσταμα αμέσως μετά την ευθεία στην περιοχή πλατάνι
Το νου σας , και βασικά μην τρέχετε
Υ. Γ.  υπάρχουν δυστυχώς πολλά τέτοια σημεία σε όλο το οδικό δίκτυο , όσα μπορούμε θα τα επισημάνουμε

Ένας Έλληνας επικεφαλής στο FBI

Ο Ελληνοαμερικανός, Γεώργιος Βενιζέλος, διορίστηκε διευθυντής του FBI στη Φιλαδέλφεια.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο FBI το 1991 από τη Βοστώνη, όπου ασχολήθηκε με θέματα εγκλημάτων του κοινού ποινικού κώδικα. Το 1997 προήχθη σε διευθυντική θέση, στο Τμήμα του FBI στην Ουάσιγκτον, ενώ υπηρέτησε και σε διευθυντική θέση στη Νέα Υόρκη.

Ηλεία: Χαστούκια στο δημοτικό συμβούλιο της Ζαχάρως

Απίστευτες σκηνές στο δημοτικό συμβούλιο, με φωνές, μηνύσεις και αποκορύφωμα ένα δυνατό χαστούκι...

Τα είχε όλα η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Ζαχάρω: αμφιλεγόμενη εκλογή προεδρείου του Δ.Σ., καθώς την εξέλιξη αυτή δεν την αναγνωρίζει η αντιπολίτευση, οξυμένα πνεύματα, φωνές ακόμα και... χαστούκι!
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης λοιπόν, υπήρξε θερμό επεισόδιο μεταξύ του κ. Μπούσμπουρα και του Φώτη Δημήτρουλα. ''Έλα έξω σε θέλω ρε'' φώναζε έξαλλος ο κ.Μπούσμπουρας, στον σύμβουλό του, κ.Φώτη Δημήτρουλα. Εκείνος τον αγνοούσε και τότε τον πλησίασε και τον άρχισε στα χαστούκια...

Σφοδρή κόντρα Ολυμπιακού και Άρη με απίστευτους χαρακτηρισμούς!

Οι δηλώσεις του Γιάννη Κόντη για το θέμα Χαβίτο, έφεραν την αντίδραση των ανθρώπων του Ολυμπιακού αλλά και την απάντηση των κίτρινων. "Φιλιππινέζα του Πατέρα" χαρακτηρίζουν τον εκτελεστικό διευθυντή του Άρη οι ερυθρόλευκοι. Αιχμές για λιποταξία! αφήνουν οι κίτρινοι,

Όλα κυλούν... ομαλά στον Πλανήτη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δύο από τις μεγαλύτερες ΠΑΕ "σκοτώνονται" με αφορμή τον Χαβίτο και για να καλύψουν τα νώτα τους τα πάντα διαρρέουν αυτά που θέλουν και δεν βγάζουν ανακοινώσεις.

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!

Μόλις αυξήθηκαν τα τιμολόγια της ΔΕΗ ετοιμάζουν και νέες αυξήσεις

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Αυτό προκύπτει από την ακρόαση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Επιχείρησης, στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, όπου ο κ. Αρθούρος Ζερβός, δήλωσε πως αυτή ήταν η εξέλιξη και σε άλλες χώρες όπου υπήρξε απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Κορυφαίος της χρονιάς ο Μέσι!

Κόντρα στα προγνωστικά ο Αργεντινός μάγος αναδείχθηκε για δεύτεη σερί χρονιά κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου αφήνοντας πίσω του τους Ινιέστα και Τσάβι.

Η κορυφαία ενδεκάδα του 2010

Τερματοφύλακας: Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης).

Αμυντικοί: Λούσιο, Μαϊκόν(Ίντερ), Πικέ, Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα).

Μέσοι: Τσάβι, Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Ίντερ).

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι, Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Κορυφαίος προπονητής ο Μουρίνιο

Καλύτερο γκολ της χρονιάς του Άλτιντοπ
 
Το εκπληκτικό σουτ στον αέρα του Τούρκο στο ματς των προκριματικών του Euro 2012 κόντρα στο Καζακστάν ψηφίστηκε ως το καλύτερο του 2010.
 

ΡΕ ΤΟΝ ΓΚΛΕΤΣΟ !!!!!!

Με μηχανήματα του δήμου, ο δήμαρχος Στυλίδας γκρέμισε τις προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας φτιάχνοντας παράδρομο, έτσι ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να μην πληρώνουν διόδια. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γκλέτσος βρέθηκε και ο ίδιος πάνω στο χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Στυλίδας για να γκρεμίσει τις παράπλευρες μπάρες. Μάλιστα κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση όταν αστυνομικοί προσπάθησαν μάταια να τον εμποδίσουν.



Δείτε τη σουίτα που έκανε ρεβεγιόν ο Θ. Πάγκαλος σύμφωνα με το Π. Θέμα

Tι απάντησε το ξενοδοχείο για το "βασιλικό" ρεβεγιόν.Η ανταπάντηση της εφημερίδας. Δες φωτογραφίες από την βασιλική σουίτα

"Ήμουν καλεσμένος στο ξενοδοχείο. Δεν πλήρωσα αυτά τα αστρονομικά ποσά".  Αυτή ήταν σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit η απάντηση του  Θ. Πάγκαλου στο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα σύμφωνα με το οποίο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε μαζί με την οικογένειά του  ρεβεγιον στην βασιλική σουίτα  του πολυτελούς ξενοδοχείου η οποία κοστίζει 5.400 ευρώ τη βραδιά! Βέβαια μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ .... Η Κυριακή των ''ξεβράκωτων''

''Αφήστε τα παντελόνια στο σπίτι αλλά σιγουρευτείτε πως φοράτε εσώρουχα'' είναι το σύνθημα που κυριαρχήσε την Κυριακή σε 47 πόλεις 22 χωρών.


Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Το ξενοδοχείο που κολυμπάει και..βουτάει

Ακόμα και ως τη νέα κιβωτό της ανθρωπότητας που θα αποτελέσει την απάντηση στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας χαρακτήρισαν το ξενοδοχείο που σχεδίασε Ρώσος αρχιτέκτονας.

ΑΣΧΗΜΗ ΕΙΔΗΣΗ

Σε επίπεδα ρεκόρ οι τιμές τροφίμων παγκοσμίως

Το Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, έσπασαν κάθε ρεκόρ οι τιμές τροφίμων παγκοσμίως κυρίως εξαιτίας του υψηλότερου κόστους για την αγορά κρέατος και ζάχαρης.

Όπως αναφέρεται στο μηνιαίο report του ΟΗΕ, οι τιμές ξεπέρασαν ακόμη και τα επίπεδα του 2008, όταν είχαν προκληθεί αιματηρές συγκρούσεις σε χώρες όπως η Αϊτή και η Αίγυπτος.
 
Μάλιστα ο δείκτης των 55 προϊόντων-τροφίμων που παρακολουθεί ο Οργανισμός Τροφίμων και Αγροτικών προϊόντων, σημείωσε άνοδο για έκτο μήνα στις 214,7 μονάδες, υπερβαίνοντας το υψηλό όλων των εποχών του 213,5, που καταγράφθηκε τον Ιούνιο του 2008.

Τρέχουν στην αποβάθρα παράγοντας... ενέργεια

Χωρίς μαγικά ραβδιά, οι σουηδοί επιβάτες καταφέρνουν να ζεσταίνουν τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Στοκχόλμης μόνο με τα σώματά τους! Πως; Χάρη σε μια εφεύρεση που υλοποιήθηκε από σουηδούς επιστήμονες, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι καθημερινά περνούν από τον συγκεκριμένο σταθμό 250.000 επιβάτες.

Η θερμότητα που παράγεται από τα ανθρώπινα σώματα μεταφέρεται με σωλήνες που κόστισαν λιγότερο από 30.000 ευρώ και θερμαίνει στους 22 βαθμούς κελσίου ένα κτήριο 13 ορόφων που απέχει 90 μέτρα από τον σταθμό, με αποτέλεσμα να μειώνονται κατά 20% οι ενεργειακές του ανάγκες. Μάλιστα, μετρήθηκε ότι  οι αργοπορημένοι επιβάτες, που προσπαθούν να προλάβουν τον συρμό, μπορούν να παράγουν μεγαλύτερη θερμότητα από έναν επιβάτη που απλά στέκεται και περιμένει.

Στόχος είναι τώρα το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα να περάσει στα σπίτια. Ήδη πάντως, όπως επισημαίνει η RealNews, στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ έχει υπάρξει ένα πράσινο γυμναστήριο, όπου τα ποδήλατα και τα άλλα όργανα γυμναστικής έχουν τοποθετημένους ειδικούς συσσωρευτές  που συλλέγουν όλη την ενέργεια που παράγουν όσοι γυμνάζονται. Έτσι, ο κόσμος γυμνάζεται και χορεύει, παράγοντας ενέργεια...

Το 2010 μήνα προς μήνα

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Επανέρχεται με τροπολογία η φορολόγηση κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, αυξάνεται κατά 20 % ο ειδικός φόρος στα ποτά, ενώ στα καπνά φτάνει το 70 %.
* Στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός αποκλείει το ενδεχόμενο να προσφύγει η χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
* Κατατίθεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση το πιο σφιχτό Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης προκειμένου να εξοικονομηθούν έσοδα και δαπάνες 11,4 δισ. ευρώ. Ορίζεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος ελεγκτής του.
* Αγριο κερδοσκοπικό παρασκήνιο για υποτίμηση του ευρώ και άνοδο των spreads των ελληνικών ομολόγων.

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Απειλούν με δολοφονίες δικαστικών οι Πυρήνες της Φωτιάς - Κάλεσμα για συνεργασία με τη διεθνή τρομοκρατία

- Ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη στο Πρωτοδικείο η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
- Απειλούν ανοιχτά με νέες επιθέσεις αλλά και με ένοπλα "τετ α τετ"
- Από την προκήρυξη φαίνεται σύνδεση τρομοκρατών με το κοινό ποινικό έγκλημα
- Καλούν τους ποινικούς κρατουμένους σε ανυπακοή

Xρησιμοποιεί για άλλη μια φορά το σήμα της, όπως και στην προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης των επιθέσεων με τα παγιδευμένα πακέτα. Η προκήρυξη αυτή είναι ιδιαίτερα επιθετική και εξαπολύονται σαφέστατες απειλές ακόμα και για ένοπλες επιθέσεις κατά δικαστών και πολιτικών

ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

«Ντετέκτιβ» καρκινικών κυττάρων

Πειραµατική εξέταση τα εντοπίζει ακόµηκαι αν κρύβονται ανάµεσα σε 1 δισ. υγιών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Στέφανος Κρίκκης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011


Στην πειραµατική  εξέταση,  χιλιάδες ακί­  δες, στερεω­  µένες σε µία  πλαστική  πλάκα (φωτο­  γραφία δεξιά)  και οι οποίες  µπορούν να  ανιχνεύουν τα  καρκινικά  κύτταρα µέσα  στο αίµα
Ακόµη κι αν ένα καρκινικό κύτταρο «κρύβεται» ανάµεσα σε ένα δισεκατοµµύριο άλλα υγιή, η νέα πειραµατική εξέταση που αναπτύχθηκε σε αµερικανικό νοσοκοµείο µπορεί να το εντοπίσει.
Με τον τρόπο αυτόν οι γιατροί τραβούν έναν ακόµη άσο από τοµανίκι τους στη µάχη κατά του καρκίνου, καθώς το καινούργιο τεστ όχι µόνο θα µπορεί ανώδυνα να ανιχνεύει συγκεκριµένα είδη της νόσου, αλλά θα είναι και σε θέση να αξιολογεί σε πολύ µικρό χρονικό διάστηµα τηναποτελεσµατικότητα των φαρµάκων που χορηγούνται για την καταπολέµησή της.

Τα νέα “ναρκωτικά”: Κινητά και ίντερνετ!

Πολλοί τα χαρακτηρίζουν ως τα νέα ναρκωτικά και δεν έχουν άδικο. Η εξάρτηση που προκαλεί σε πολλούς η χρήση του κινητού τηλεφώνου και του ίντερνετ θεωρείται από επιστήμονες πολύ σοβαρή.

Η εισβολή στην καθημερινότητά μας διαφόρων προϊόντων της σύγχρονης τεχνολογίας είναι δεδομένη και λέγεται συχνά ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών, το σερφάρισμα στο Ιnternet, τα βιντεογκέιμ, κτλ., έχουν πάρει για πολλούς ανθρώπους τη μορφή εξάρτησης. Διεθνής ομάδα ειδικών πραγματοποίησε έρευνα σε πολλές χώρες που αποδεικνύει αυτή την εκτίμηση και με επιστημονικό τρόπο.

Μικραίνουν τα ποτήρια της μπύρας μετά από τρεις αιώνες

Μην γελάτε γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Και μάλιστα για όσους πίνουν αρκετή μπύρα. Το θέμα απασχολεί πολύ τους Βρετανούς που είναι γνωστοί πλέον... “μπυρό-μανείς”

Ανατρέποντας μία παράδοση τριών αιώνων, οι Αρχές της Βρετανίας αποφάσισαν να επιτρέψουν στις παραδοσιακές παμπ να σερβίρουν μπύρα σε μικρά ποτήρια, χωρητικότητας μόλις 400 ml. Ηδη από το 1698 έχει καθιερωθεί με νόμο το «κλασικό» ποτήρι μπύρας της Βρετανίας, το οποίο χωράει 568 ml ακριβώς. Τώρα όμως δύο λόγοι επιβάλλουν την μείωση της χωρητικότητάς του: αφενός η ανησυχία των πελατών για τη σιλουέτα τους και αφετέρου η οικονομική κρίση, η οποία έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες παμπ να ζητούν εδώ και χρόνια άδεια να σερβίρουν μικρότερα ποτήρια σε χαμηλότερη τιμή.

Και δολοφόνησε την πεθερά του και θα την κληρονομήσει!

Ο Μπράντον Παλαντίνο ζει το όνειρο κάθε... άντρα: σκότωσε την πεθερά του και θα την κληρονομήσει κι από πάνω!

Ο Μπράντον Παλαντίνο, 24 ετών, που είναι τοξικομανής, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών αφού ομολόγησε ότι το 2008 σκότωσε την πεθερά του, την 59χρονη Νταϊάν Έντουαρντς, όταν τον έπιασε να κλέβει τα κοσμήματά της από το σπίτι της, στο Λονγκ Άιλαντ.

Με τη διαθήκη της η Έντουαρντς άφηνε όλη την περιουσία της (περίπου 430.000 δολάρια) στη μοναχοκόρη της, την 23χρονη σύζυγο του Παλαντίνο, Ντίνα.

10.000 ΕΥΡΟ , ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΨΥΧΗ !!!! ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ....

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση αφέθηκε ο 66χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο κοριτσάκι - Διαβάστε τι υποστήριξε κατά τη διάρκεια της απολογίας του...

Ελεύθερος, με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο 66χρονος συνταξιούχος που συνελήφθη μέσα στο αυτοκίνητό του και κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο κοριτσάκι 12 χρονών, έναντι αμοιβής.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

«Μαύρη χρονιά» για τις αερομεταφορές το 2010 – 828 έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικά δυστυχήματα

Μια από τις χειρότερες χρονιές για την ασφάλεια των εναέριων συγκοινωνιών ήταν το 2010, καθώς αυξήθηκαν κατά 22% τα θανατηφόρα δυστυχήματα.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΑΑ

Mόνο ο Αη - Βασίλης δεν κάπνιζε σε μπαρ και εστιατόρια! - Ανύπαρκτοι οι έλεγχοι

- Πήγε ''σύννεφο'' η καταστρατήγηση στις γιορτές
- Παραδοχή αποτυχίας από τον Υπουργό Υγείας
- Για την έλλειψη ελέγχων φταίνε οι ....δημοτικές εκλογές

Γιορτάσαμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με το τσιγάρο στο χέρι των καπνιστών και στους πνεύμονες των παθητικών καπνιστών αφού πλέον ούτε για τα μάτια δεν ισχύουν οι απαγορεύσεις και ιδίως σε καφετέριες και μπαρ.

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ

Λόγω των πολλών υποχρεώσεων των ημερών δεν έχει πολύ "κίνηση" το blog μας αλλά πολύ σύντομα θα είμαστε πάλι εδώ !!!